Recept
« Terug naar recepten
Patrijs in druiveblad
PT50M
Patrijs in druiveblad
Een heerlijk patrijs in druiveblad recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Het grote wildboek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Patrijs in druiveblad te bereiden
Maak de patrijzen panklaar en verwijder het borstbeen.
Wrijf de buikholten in met zout en peper, breng ze in model en bind ze op met keukendraad.
Wrijf ze aan de buitenkant in met zout en peper en verdeel de zachte boter over de borsten.
Haal het steeltje van de druivenbladeren en leg de bladeren over de borsten.
Dek de druivebladeren af met een plak spek en druk die stevig aan.
Houd alles op z'n plaats met keukendraad.
Bestrijk een ovenvaste schaal met olie, leg er de patrijzen in en schuif ze 25-30 min. in de op 180 graden C. voorverwarmde oven.
Neem de gare patrijzen uit de oven en verwijder het keukendraad en het spek.
Halveer de patrijzen met een mes of wildschaar en leg 2 halve patrijzen op een bord.
Wrijf de buikholten in met zout en peper, breng ze in model en bind ze op met keukendraad.
Wrijf ze aan de buitenkant in met zout en peper en verdeel de zachte boter over de borsten.
Haal het steeltje van de druivenbladeren en leg de bladeren over de borsten.
Dek de druivebladeren af met een plak spek en druk die stevig aan.
Houd alles op z'n plaats met keukendraad.
Bestrijk een ovenvaste schaal met olie, leg er de patrijzen in en schuif ze 25-30 min. in de op 180 graden C. voorverwarmde oven.
Neem de gare patrijzen uit de oven en verwijder het keukendraad en het spek.
Halveer de patrijzen met een mes of wildschaar en leg 2 halve patrijzen op een bord.