Recept
« Terug naar recepten
Pavlova met zomervruchten
PT30M
Pavlova met zomervruchten
Een heerlijk pavlova met zomervruchten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Yvonne R
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
53
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Alles over ei en eiergerechten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pavlova met zomervruchten te bereiden
1. Verwarm de oven voor op 140 °C. Leg een cirkel vetvrij papier van 25 cm doorsnee in een bakvorm.
2. Klop de eiwitten met wat zout in een schone schaal stijf, maar niet kruimelig. Voeg langzaam bijna alle suiker toe en blijf kloppen tot het mengsel stijve, glanzende pieken vormt.
3. Zeef de maïzena over het schuimmengsel, voeg de overige suiker toe en klop alles even.
4. Schep het schuim op het bakpapier en maak in het midden en in de buitenrand insnijdingen.
5. Bak 1-1½ uur tot het schuim stevig is. Controleer na 1 uur regelmatig of het schuim niet bruin wordt.
6. Laat het schuim afkoelen en trek voorzichtig het papier van de onderkant. Leg het schuim op een serveerbord.
7. Meng de crème fraîche of slagroom met het rozenwater en schep dit in het midden van de meringue. Schep het zachte fruit erop en strooi er poedersuiker over. Serveer de pavlova direct.
2. Klop de eiwitten met wat zout in een schone schaal stijf, maar niet kruimelig. Voeg langzaam bijna alle suiker toe en blijf kloppen tot het mengsel stijve, glanzende pieken vormt.
3. Zeef de maïzena over het schuimmengsel, voeg de overige suiker toe en klop alles even.
4. Schep het schuim op het bakpapier en maak in het midden en in de buitenrand insnijdingen.
5. Bak 1-1½ uur tot het schuim stevig is. Controleer na 1 uur regelmatig of het schuim niet bruin wordt.
6. Laat het schuim afkoelen en trek voorzichtig het papier van de onderkant. Leg het schuim op een serveerbord.
7. Meng de crème fraîche of slagroom met het rozenwater en schep dit in het midden van de meringue. Schep het zachte fruit erop en strooi er poedersuiker over. Serveer de pavlova direct.
Tineke van de Vliet-Zegers zegt: