NOOT (1) :In plaats van suiker kunnen we ook de ouderwetse gecondenseerde melk gebruiken--->
3 eetlepels gecondenseerde melk
1 eetlepel room
merg van 1 vanillestokje
===>>>caramelliseer de gecondenseerde melk,doe de room er bij en de vanille en roer hiervan een homogeen mengsel,enz,enz
NOOT (2) : We kunnen er een opgeleukt ijsje bij geven--->
2 bolletjes vanille ijs
1 eetlepel Grand Marnier
2 theelepels geraspte zeste van een bio sinaasappel
===>>>
Roer het ijs tot een zachte massa en meng dan de Grand Marnier en de zeste er door.Laat vervolgens in de freezer weer opstijven.Geef een bolletje opgeleukt ijs bij het
peren-duet.
Recept
« Terug naar recepten
Peer met Peer
PT45M
Peer met Peer
Een heerlijk peer met peer recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Peer met Peer te bereiden
*Twee peren schillen,klokhuizen en halveren en daarna in de roomboter aan alle zijden garen.Tegen de tijd dat de peren gaar zijn citroensap toevoegen en versnipperde zeste.Laat op laag vuur sudderen.
*Eén peer schillen en klokhuizen en in zeer kleine stukjes snijden en droog (dus zonder vet of vloeistof) in een anti-aanbak pannetje caramelliseren.
*Ondertussen 2 eetlepels suiker laten caramelliseren tot een goudbruine stroop.Doe de room er bij en de vanille en roer dit goed door elkaar tot een homogeen geheel.
*Dan de suiker-room mix voegen bij de gecaramelliseerde peer en dat roeren tot een homogeen mengsel.
*OPDIENEN:2 halve peren met aanhangende boter op een bordje leggen en daarover het vanille-mengsel scheppen.
*Eén peer schillen en klokhuizen en in zeer kleine stukjes snijden en droog (dus zonder vet of vloeistof) in een anti-aanbak pannetje caramelliseren.
*Ondertussen 2 eetlepels suiker laten caramelliseren tot een goudbruine stroop.Doe de room er bij en de vanille en roer dit goed door elkaar tot een homogeen geheel.
*Dan de suiker-room mix voegen bij de gecaramelliseerde peer en dat roeren tot een homogeen mengsel.
*OPDIENEN:2 halve peren met aanhangende boter op een bordje leggen en daarover het vanille-mengsel scheppen.
menj zegt:
Klinkt erg goed !!!!
Ga ik zeker proberen.