Ik had zo'n dag waarop je geen zin had om buiten te gaan door het lekkere weer met het nodige water die uit de lucht valt dus keek ik in de kast wat ik liggen had.
Na een half uurtje (groenten snijden en pasta koken inbegrepen) zat ik lekker terug in mijn zetel met een diep bord met een lekkere pasta. Zalig en lekker.
Recept
« Terug naar recepten
Penne met spekjes, zalm en paprika-pesto saus
PT30M
Penne met spekjes, zalm en paprika-pesto saus
Een heerlijk penne met spekjes, zalm en paprika-pesto saus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Pieter Vandierendonck
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Penne met spekjes, zalm en paprika-pesto saus te bereiden
Neem een kookpot en kook de pasta in gezouten water met scheutje olijfolie.
Neem een grote koekenpan (de pasta komt er op het einde ook in) en bak de spekjes krokant aan (zonder vetstof!).
Als er ietwat vetstof loskomt van de spekjes dan voeg je de in blokjes gesneden paprika toe en laat even aanstoven.
Voeg daar na indien gewenst de champignons toe tot deze mooi gebakken zijn.
Kruid met peper en zout.
Room toevoegen, doorroeren en pesto toevoegen.
Eventjes laten pruttelen totdat de room ietwat ingedikt is.
De gerookte zalm toevoegen en de gaargekookte pasta onder de saus roeren.
Nog even laten doorwarmen om de zalm warmte te geven en dan van het vuur nemen.
Afwerken met versgehakte bladpeterselie en serveren.
Neem een grote koekenpan (de pasta komt er op het einde ook in) en bak de spekjes krokant aan (zonder vetstof!).
Als er ietwat vetstof loskomt van de spekjes dan voeg je de in blokjes gesneden paprika toe en laat even aanstoven.
Voeg daar na indien gewenst de champignons toe tot deze mooi gebakken zijn.
Kruid met peper en zout.
Room toevoegen, doorroeren en pesto toevoegen.
Eventjes laten pruttelen totdat de room ietwat ingedikt is.
De gerookte zalm toevoegen en de gaargekookte pasta onder de saus roeren.
Nog even laten doorwarmen om de zalm warmte te geven en dan van het vuur nemen.
Afwerken met versgehakte bladpeterselie en serveren.
Petra zegt:
Dit gaan we vaker maken. Bedankt!