Recept
« Terug naar recepten
Penne met venkel en rode poon
PT20M
Penne met venkel en rode poon
Een heerlijk penne met venkel en rode poon recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Salades
- > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Mini-proeven: pasta à volonté
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Penne met venkel en rode poon te bereiden
1. Kook de pasta al dente in 4 liter gezouten water. Giet af en laat afkoelen.
2. Snij de venkel verticaal doormidden, haal het harde deel weg, snij hem verder in halve ringen. Snipper de peterselie.
3. Verwarm de olijfolie en bak de vis 4 minuten aan elke kant. Kruid met peper en zout. Hou warm.
4. Vermeng de pasta met de bakolie van de vis. Schep er de venkel en de ui door. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
5. Verdeel de pasta over de borden en schik er de warme vis bovenop. Serveer meteen.
2. Snij de venkel verticaal doormidden, haal het harde deel weg, snij hem verder in halve ringen. Snipper de peterselie.
3. Verwarm de olijfolie en bak de vis 4 minuten aan elke kant. Kruid met peper en zout. Hou warm.
4. Vermeng de pasta met de bakolie van de vis. Schep er de venkel en de ui door. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
5. Verdeel de pasta over de borden en schik er de warme vis bovenop. Serveer meteen.