Recept
« Terug naar recepten
Peren a la Franske
PT0M
Peren a la Franske
Een heerlijk peren a la franske recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Frans Niël
Bereidingstijd:
0 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Nagerecht
- > Dranken - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Peren a la Franske te bereiden
- 2 plakjes bladerdeeg ontdooien en bestrooien met gewone
suiker en kaneel.
- Plakjes bladerdeeg diagonaal doormidden snijden.
- In oven van 220 °C ca. 20 minuten bakken (lichtbruin)
ALS BLADERDEEG IN DE OVEN ZIT DAN HET VOLGENDE
- Peren schillen en iedere peer in 6 partjes snijden.
- Roomboter smelten in braadpan, totdat het licht begint te
bruisen.
- Peren hierin bakken totdat ze een beetje zacht beginnen
te worden, ook weer niet te zacht, ongeveer 10 minuten op
matig vuur.
- Dan het merg van het vanillestokje toevoegen.
- Direct erna de rozijnen toevoegen, 2 minuten mee bakken.
- Suiker toevoegen, vuur iets hoger zetten totdat suiker licht
begint te carameliseren. saus zie je dan ook dikker worden.
- Vuur even hoog zetten en het borrelglaasje whiskey erbij,
vuur ca. 1 minuutje hooghouden totdat alcohol verdampt is.
- Vuur zacht en pan op een warmhoudplaatje zetten.
- Klaar en je kunt de borden op gaan maken
suiker en kaneel.
- Plakjes bladerdeeg diagonaal doormidden snijden.
- In oven van 220 °C ca. 20 minuten bakken (lichtbruin)
ALS BLADERDEEG IN DE OVEN ZIT DAN HET VOLGENDE
- Peren schillen en iedere peer in 6 partjes snijden.
- Roomboter smelten in braadpan, totdat het licht begint te
bruisen.
- Peren hierin bakken totdat ze een beetje zacht beginnen
te worden, ook weer niet te zacht, ongeveer 10 minuten op
matig vuur.
- Dan het merg van het vanillestokje toevoegen.
- Direct erna de rozijnen toevoegen, 2 minuten mee bakken.
- Suiker toevoegen, vuur iets hoger zetten totdat suiker licht
begint te carameliseren. saus zie je dan ook dikker worden.
- Vuur even hoog zetten en het borrelglaasje whiskey erbij,
vuur ca. 1 minuutje hooghouden totdat alcohol verdampt is.
- Vuur zacht en pan op een warmhoudplaatje zetten.
- Klaar en je kunt de borden op gaan maken
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bametz-saffrie zegt:
Gezien de ingrediënten-lijst kan je je bedenkingen hebben,maar het smaakt heerlijk en ga dan de dag(en) daarna ff op rantsoen en dat is de beste "oplossing"!Maak dit recept in het weekend,dan kan je de overige dagen lijnen;doe het ook altijd zo en het bevalt goed!! Gr.B;):D
bametz-saffrie zegt:
De reactie was bestemd voor Piet,die zich afvroeg of jouw recept wel hoort in de categorie
"diëet & slank". Overigens lijkt het een lekker recept en zodra ik meer tijd heb,ga ik het ook bereiden.
Groetjes.