Recept
« Terug naar recepten
Peren- amandeltaart
PT180M
Peren- amandeltaart
Een heerlijk peren- amandeltaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
L Broers
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - Taarten
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Peren- amandeltaart te bereiden
- Doe voor het deeg de bloem, boter, suiker en wat zout in een kom. Wrijf de boter met je vingertoppen door de bloem tot een kruimelig mengsel ontstaat. Voeg het ei en de geraspte citroenschil toe. Kneed het mengsel snel op een met bloem bestrooid werkvlak tot een soepel mengsel. (Je kunt het deeg ook in de keukenmachine maken.) Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minstens 1 uur rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet een taartvorm van 24 Ø in met boter en bestuif licht met bloem. Rol het deeg uit tot een dikte van ½ cm en bekleed de vorm ermee. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Bak de deegbodem blind 25 min. in de oven (Leg een vel bakpapier op de deegbodem en bedek dit met bakbonen.).
- Schil intussen de peren en snijd in partjes. Giet het citroensap erover en laat een 30 minuten staan. Haal de taartbodem uit de oven. Verwijder het bakpapier met de vulling. Bestrijk de bodem met de eidooier en bak nog 5 min.
- Zet de oven terug naar 160ºC. Klop de boter met de suiker in de keukenmachine. Voeg het ei toe en klop het er goed door. Voeg het amandelmeel toe en meng het erdoor. Schik de peren in een waaiervorm over de taartbodem en schenk het amandelmengsel erover. Bak de peren-amandeltaart 40-45 min. of tot ze goudbruin is.
- Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet een taartvorm van 24 Ø in met boter en bestuif licht met bloem. Rol het deeg uit tot een dikte van ½ cm en bekleed de vorm ermee. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Bak de deegbodem blind 25 min. in de oven (Leg een vel bakpapier op de deegbodem en bedek dit met bakbonen.).
- Schil intussen de peren en snijd in partjes. Giet het citroensap erover en laat een 30 minuten staan. Haal de taartbodem uit de oven. Verwijder het bakpapier met de vulling. Bestrijk de bodem met de eidooier en bak nog 5 min.
- Zet de oven terug naar 160ºC. Klop de boter met de suiker in de keukenmachine. Voeg het ei toe en klop het er goed door. Voeg het amandelmeel toe en meng het erdoor. Schik de peren in een waaiervorm over de taartbodem en schenk het amandelmengsel erover. Bak de peren-amandeltaart 40-45 min. of tot ze goudbruin is.