KookJij

Perenclafoutis met amandelen

Een heerlijk perenclafoutis met amandelen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 6 à 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
  2. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Perenclafoutis met amandelen te bereiden

1. Schil de peren, verwijder klokhuis en pitten. Snij ze in niet te fijne partjes.
2. Bestrijk de bodem van een ovenschaal met de helft van de gesmolten boter. Schik de partjes peer in de schaal. Strooi de helft van de fijne suiker erover.
3. Klop de eieren wit-schuimig met de rest van de suiker. Voeg er de rest van de gesmolten boter en de bloem aan toe. Klop weer goed glad.
4. Doe er de melk, de cognac, het amandelpoeder en het amandelextract bij. Roer tot een glad beslag. Lepel het over de peren.
5. Bak de clafoutis 40 minuten in een oven van 175°C. Werk af met gezeefde poedersuiker. Serveer bij voorkeur warm.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst