Voor dit gerecht 'smelt' ik zelf een flink stuk rookspek en doe er in de braadslee/bakplaat nog een klein stukje Blue Band bij.
Heerlijk bij een gepaneerde schnitsel en een salade.
Recept
« Terug naar recepten
Perfect geroosterde aardappelen
PT90M
Perfect geroosterde aardappelen
Een heerlijk perfect geroosterde aardappelen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerda Lamers
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Aardappelen
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Perfect geroosterde aardappelen te bereiden
Doe de aardappelen in een grote pan met licht gezouten kokend water en kook ze op halfhoog vuur 5-7 minuten.
Ze moeten nog stevig zijn.
Haal de pan van het vuur. Doe intussen het vet in een braadslee op bakplaat en plaats deze in een op 220°C voorverwarmde oven.
Giet de aardappelen af in een vergiet en doe ze terug in de pan. Leg er een deksel op en schud de pan goed om de aardappelen een ietwat ruw oppervlak te geven. Dit maakt ze knapperiger.
Haal de braadslee/bakplaat uit de oven en leg de aardappelen voorzichtig in het hete vet. Bedruip ze om er zeker van te zijn dat ze rondom met een laagje ver bedekt zijn.
Rooster de aardappelen in 45-50 minuten BOVEN in de over rondom bruin en knapperig. Keer ze halverwege en bedruip ze daarbij nogmaals met het vet. Voeg desnoods nog wat vet toe.
Schep de aardappelen met een schuimspaan voorzichtig in een voorverwarmde schaal.
Bestrooi ze met een beetje zout en serveer meteen.
Ze moeten nog stevig zijn.
Haal de pan van het vuur. Doe intussen het vet in een braadslee op bakplaat en plaats deze in een op 220°C voorverwarmde oven.
Giet de aardappelen af in een vergiet en doe ze terug in de pan. Leg er een deksel op en schud de pan goed om de aardappelen een ietwat ruw oppervlak te geven. Dit maakt ze knapperiger.
Haal de braadslee/bakplaat uit de oven en leg de aardappelen voorzichtig in het hete vet. Bedruip ze om er zeker van te zijn dat ze rondom met een laagje ver bedekt zijn.
Rooster de aardappelen in 45-50 minuten BOVEN in de over rondom bruin en knapperig. Keer ze halverwege en bedruip ze daarbij nogmaals met het vet. Voeg desnoods nog wat vet toe.
Schep de aardappelen met een schuimspaan voorzichtig in een voorverwarmde schaal.
Bestrooi ze met een beetje zout en serveer meteen.
Mijn kookverhaal (Gerda Lamers)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
lekkerbekske zegt:
Ik spaar altijd het baconvet op,als we bacon and eggs eten en bewaar dat in de koelkast.Dus het braadvet heb ik al.En waarom zorgen maken over vet?"Some people eat to live.I live to eat".Als je van eten een ceremonie maakt,voldoen kleine porties en kleine porties is het beste dieet.
Thanks Gerda.
truitje zegt:
Marij Gadet zegt:
truitje zegt:
truitje zegt: