Recept
« Terug naar recepten
Perzikachtige eierdrank
PT140M
Perzikachtige eierdrank
Een heerlijk perzikachtige eierdrank recept uit de wereldkeuken keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
140 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
225 kCal energie
5 Gram eiwit
12 Gram vet
25 Gram koolhydraten
5 Gram eiwit
12 Gram vet
25 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Australie
Keuken:
Wereldkeuken
Bron:
Anne Wilson
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Perzikachtige eierdrank te bereiden
1. Kluts de eierdooiers, de melk en de helft van de suiker in een kom en houd deze boven een pan zacht kokend water zondat dat de bodem ervan het water raakt. Verwarm het geheel al roerend gedurende 8 minuten of tot er een vla-achtig mengsel ontstaat. Haal het van het vuur en dek het af met plasticfolie. Laat het afkoelen.
2. Klop de eiwitten schuimig. Voeg naar smaak de rest van de suiker toe en klop tot zich stijve pieken vormen. Klop in een andere kom de room redelijk stijf.
3. Spatel voorzichtig de eiwitten en de room door de afgekoelde vla. Roer de nectar en het sinaasappelsap erdoor. Zet het mengsel afgedekt 2 uur koud.
4. Klop het mengsel voorzichtig, schenk het in glazen en bestrooi het met nootmuskaat.
2. Klop de eiwitten schuimig. Voeg naar smaak de rest van de suiker toe en klop tot zich stijve pieken vormen. Klop in een andere kom de room redelijk stijf.
3. Spatel voorzichtig de eiwitten en de room door de afgekoelde vla. Roer de nectar en het sinaasappelsap erdoor. Zet het mengsel afgedekt 2 uur koud.
4. Klop het mengsel voorzichtig, schenk het in glazen en bestrooi het met nootmuskaat.
e.i.lubbers zegt: