Recept
« Terug naar recepten
Perziken gevuld met bitterkoekjes en amandelspijs
PT20M
Perziken gevuld met bitterkoekjes en amandelspijs
Een heerlijk perziken gevuld met bitterkoekjes en amandelspijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Perziken gevuld met bitterkoekjes en amandelspijs te bereiden
Dep de perzikhelften droog met keukenpapier. Verkruimel de bitterkoekjes. Klop de slagroom met de suiker stijf.
Bereiden:
Meng de amandelspijs en de likeur of het sinaasappelsap door de verkruimelde bitterkoekjes. Vul de holtes van de perzikhelften royaal met dit mengsel: de vulling heeft de vorm van een ei. Leg op elk dessertbord 2 gevulde perzikhelften. Garneer het gerecht met een torentje slagroom. Schep de cacaopoeder in een (thee)zeefje. Strooi cacaopoeder rondom de perziken door voorzichtig tegen het zeefje aan te tikken.
Bereiden:
Meng de amandelspijs en de likeur of het sinaasappelsap door de verkruimelde bitterkoekjes. Vul de holtes van de perzikhelften royaal met dit mengsel: de vulling heeft de vorm van een ei. Leg op elk dessertbord 2 gevulde perzikhelften. Garneer het gerecht met een torentje slagroom. Schep de cacaopoeder in een (thee)zeefje. Strooi cacaopoeder rondom de perziken door voorzichtig tegen het zeefje aan te tikken.