Recept
« Terug naar recepten
Perzikensoep met bosbessensorbet en verse bosbesse
PT80M
Perzikensoep met bosbessensorbet en verse bosbesse
Een heerlijk perzikensoep met bosbessensorbet en verse bosbesse recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Perzikensoep met bosbessensorbet en verse bosbesse te bereiden
Perzikensoep:
Pureer voor de soep de perziken met hun siroop tot een glad mengsel. Roer daarna het mengsel door een fijne zeef. Voeg een scheut grand marnier toe. De soep kan goed gekoeld maar ook op kamertemperatuur worden geserveerd.
Sorbet:
Breng het water met de suiker aan de kook laat 10 tot 15 minuten zachtjes koken tot de suiker is opgelost. Laat even wat afkoelen. Giet dit over de bosbessen, let op zeer heet en hete suiker is levensgevaarlijk voor brandwonden. Draai in een keukenmachine de massa tot een gladde puree en roer de massa door een fijn zeef om de pitjes te verwijderen. Laat afkoelen en voeg de bosbessenlikeur en citroensap naar smaak toe. Laat het mengsel in de ijsmachine draaien tot het een mooie homogene massa is, bewaar in de vriezer. Was de overige bosbessen en laat ze drogen 8 bosbessen per man.
Amandeltuiles:
Doe de eiwitten met de poedersuiker in een kom en klop 30 seconden. Roer eerst de bloem en daarna de gesmolten boter door het eiwit. Strijk het beslag door middel van een palletmes op in een gekozen figuur op het bakpapier. Herhaal deze procedure totdat de plaat vol is. Bestrooi het beslag met de geschaafde amandelen. Bak de koekjes in 7 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven van 200 graden. Als ze uit de oven komen kunnen ze nog met de hand of over een rol gevormd worden.
Pureer voor de soep de perziken met hun siroop tot een glad mengsel. Roer daarna het mengsel door een fijne zeef. Voeg een scheut grand marnier toe. De soep kan goed gekoeld maar ook op kamertemperatuur worden geserveerd.
Sorbet:
Breng het water met de suiker aan de kook laat 10 tot 15 minuten zachtjes koken tot de suiker is opgelost. Laat even wat afkoelen. Giet dit over de bosbessen, let op zeer heet en hete suiker is levensgevaarlijk voor brandwonden. Draai in een keukenmachine de massa tot een gladde puree en roer de massa door een fijn zeef om de pitjes te verwijderen. Laat afkoelen en voeg de bosbessenlikeur en citroensap naar smaak toe. Laat het mengsel in de ijsmachine draaien tot het een mooie homogene massa is, bewaar in de vriezer. Was de overige bosbessen en laat ze drogen 8 bosbessen per man.
Amandeltuiles:
Doe de eiwitten met de poedersuiker in een kom en klop 30 seconden. Roer eerst de bloem en daarna de gesmolten boter door het eiwit. Strijk het beslag door middel van een palletmes op in een gekozen figuur op het bakpapier. Herhaal deze procedure totdat de plaat vol is. Bestrooi het beslag met de geschaafde amandelen. Bak de koekjes in 7 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven van 200 graden. Als ze uit de oven komen kunnen ze nog met de hand of over een rol gevormd worden.