KookJij

Pesto Genovese en Siciliana + Enkele Eigen Variaties

Er gaat eigenlijk geen dag voorbij zonder de een of andere pesto.Mijn vrouw is er zo langzamerhand een meesteres in.Een echte mooie olijfolie is hierbij wel essentieel. Het is een soort saus/dressing uit Genua en in oorsprong bestond het uit Ligurische olijfolie,basilicum blaadjes,knoflook,zeezout en Pecorino/Parmezaanse kaas rasp.Er wordt van deze ingredienten in de vijzel een pasta van gedraaid.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 12 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Italiaanse kennis van de familie.
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pesto Genovese en Siciliana + Enkele Eigen Variaties te bereiden

PESTO GENOVESE :
*Blaadjes basilicum in de blender grof blenden met de puls-knop,dan de kaas er in en met de puls-knop blenden,
dan de nootjes erin met de knoflook en dat mengsel met de puls knop-blenden.Tenslotte met de pureerknop aan de olie er langzaam bijgieten tot er een dunne pasta is ontstaan.
*Dit is dan min of meer de klassieke groene pesto.
**********************************************
PESTO SICILIANA
*Doe alle ingredienten in de kom van een keukenblender en begin te "pulsen" tot een redelijk homogeen niet al te fijn mengsel is verkregen.
*Zet weg voor minstens een 1/2 dag in de koeling,zodat de mix op smaak komt.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Eigen variaties :
-> Geroosterde amandelsnippers en of cashew noten in plaats van de pijnboompitten.
-> Dan kun je ook nog in plaats van de groene basilicum de rode basilicum gebruiken of zelfs korianderblaadjes.
-> Wij doen er ook nog wel eens wat lombokjes door (wel ontzaad)
*********************
Wat te drinken?
Hangt enigszins af van de rest van de ingredienten van het maal.
Meestal past een Provinciaalse rosé er goed bij (of een andere rosé).Een gecorseerde witte wijn uit Zuid Frankrijk is ook niet te versmaden (of Italiaand natuurlijk)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst