Recept
« Terug naar recepten
Petits souffles Suisse
PT30M
Petits souffles Suisse
Een heerlijk petits souffles suisse recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kaas.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Petits souffles Suisse te bereiden
Leg het broood in de melk tot deze is geabsorbeerd
Verwarm 20 gr. boter in een steelpan, voeg het brood toe en laat al spatelend het vocht verdampen totdat het brood een bal gaat vormen
Klop met de mixer de rest van de boter, eidooiers, kaas, peper, zout en bieslook tot een schuimige massa en meng dit door het brood"deeg"
Sla de eiwitten stijf met wat zout en en spatel er ook doorheen
Verdeel over 4 beboterde soufflebakjes en bak in 20 minuten gaar in een voorverwarmde oven van 200 gr.
Verwarm 20 gr. boter in een steelpan, voeg het brood toe en laat al spatelend het vocht verdampen totdat het brood een bal gaat vormen
Klop met de mixer de rest van de boter, eidooiers, kaas, peper, zout en bieslook tot een schuimige massa en meng dit door het brood"deeg"
Sla de eiwitten stijf met wat zout en en spatel er ook doorheen
Verdeel over 4 beboterde soufflebakjes en bak in 20 minuten gaar in een voorverwarmde oven van 200 gr.