Recept
« Terug naar recepten
Piccalilly
PT45M
Piccalilly
Een heerlijk piccalilly recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Piccalilly te bereiden
Snijd de augurken en komkommers in dobbelsteentjes en zet ze met de zilveruitjes een nacht weg met het zout.
Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.
Maak de andere groenten schoon en snijd ze in blokjes.
Blancheer de groenten.
Houd een paar eetlepels azijn achter en breng de rest aan de kook.
Maak mosterpoeder, gemberpoeder, kurkuma en cayennepeper aan met de rest van de azijn.
Voeg dit mengsel al roerend bij de kokende azijn en laat de saus onder af en toe roeren doorkoken tot zij gebonden is.
Voeg de groenten toe en laat het geheel nog even doorkoken.
Bewaren in goed afgesloten potjes.
Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.
Maak de andere groenten schoon en snijd ze in blokjes.
Blancheer de groenten.
Houd een paar eetlepels azijn achter en breng de rest aan de kook.
Maak mosterpoeder, gemberpoeder, kurkuma en cayennepeper aan met de rest van de azijn.
Voeg dit mengsel al roerend bij de kokende azijn en laat de saus onder af en toe roeren doorkoken tot zij gebonden is.
Voeg de groenten toe en laat het geheel nog even doorkoken.
Bewaren in goed afgesloten potjes.