Recept
« Terug naar recepten
Piccalilly
PT45M
Piccalilly
Een heerlijk piccalilly recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
n.v.t. personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eric Swaghoven
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Piccalilly te bereiden
Zet de bloemkool, de sjalot, komkommer en de rode peper licht aan in de olie.
Voeg koenjit en mosterdpoeder toe.
Blus het geheel af met de 2 soorten azijn en de bouillon.
Kook vervolgens het geheel goed gaar.
Voeg peper en zout toe en bind het geheel met de maizena.
Lat dit afkoelen in de koeling en serveer het bij de lauwwarme wild gehaktballetjes.
zie recept Bert Allers
Voeg koenjit en mosterdpoeder toe.
Blus het geheel af met de 2 soorten azijn en de bouillon.
Kook vervolgens het geheel goed gaar.
Voeg peper en zout toe en bind het geheel met de maizena.
Lat dit afkoelen in de koeling en serveer het bij de lauwwarme wild gehaktballetjes.
zie recept Bert Allers
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Mia7 zegt:
klein beetje water .Is voor het oplossen van het zout.Het zout goed door de groenten mengen.
De groenten verliezen veel vocht.
Voor het papje ,eigenlijk hezelfde als bij de zoutoplossing.
Alleen het zout lost op en het papje wordt dikker.
Als het niet duidelijk is ,vraag maar gerust wat je er niet van begrijpt.
Vriendelijke grt Mia
Liske zegt:
deuxchapeaux zegt:
Koriander is hier de gemalen korianderzaden = ketumbar.
De 5 cc en de 8 cc zijn de inhoudsmaten van lepeltjes:
koffielepeltje=8 cc
theelepeltje=5 cc
Hollandse theelepeltje=3 cc.Dit ter voorkoming van spraakverwarringen.
Het Chinese 5-kruidenpoeder bestaat uit:
8 gemalen steranijsjes,2 theelepels gemalen Szechuan peper,1/2 theelepel gemalen kruidnagel,3 theelepels gemalen kaneel-poeder,3 theelepels gemalen venkelzaden.
Magnetron hoeft niet,is wel makkelijker dan een andere hitte-bron.
Succes.
Met vr.gr.Jan A.:p
hns zegt:
grt Hans (kunnen we niet samen een picalillyfabriek beginnen):):):)
Herma zegt:
Wat is dit weer een leuk recept!
Vraagjes:Is er een alternatief voor rijstolie? Wat bedoel je met 8cc koriander?Ik ken wel korianderpoeder en natuurlijk de verse.Zo ook de 5cc knoflookpoeder en de 5cc 5kruidenpoeder ?
Wat zit er trouwens in chinees 5kruidenpoeder?Moet het per se in de magnetron of mag het ook gewoon op het gasfornuis? Ik ga het beslist een keer maken! Groetjes Herma
bobbeltje zegt:
mia7 zegt:
Heel veel succes met het maken.Zal er geen spijt van hebben:)