Recept
« Terug naar recepten
Pide
PT40M
Pide
Een heerlijk pide recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Pide te bereiden
De melk handwarm laten worden, een snufje zuiker erbij en de gist bijgeven.
Dit ca. 15 minuten laten rusten.
De bloem in een kom zeven.
Dan de melk, de boter, eieren en olijfolie tot een gladde deeg verroeren.
De deeg met een warm vochtig doek afdekken en aan een warme plek ca. 30 min. laten rijzen.
Nog eens krachtig doormengen en nog eens 30 min. laten staan.
Kleine bollen hiervan maken en op bloem uitrollen. Ca. 1/2cm dik.
Het blik met olijfolie bestijken en het deeg erop leggen, met eigeel bestrijken en met de kummel, zout en koriander bestrooien.
Nog eens 10min. laten staan en dan in de oven en 15 tot 20 min. bakken.
Dit ca. 15 minuten laten rusten.
De bloem in een kom zeven.
Dan de melk, de boter, eieren en olijfolie tot een gladde deeg verroeren.
De deeg met een warm vochtig doek afdekken en aan een warme plek ca. 30 min. laten rijzen.
Nog eens krachtig doormengen en nog eens 30 min. laten staan.
Kleine bollen hiervan maken en op bloem uitrollen. Ca. 1/2cm dik.
Het blik met olijfolie bestijken en het deeg erop leggen, met eigeel bestrijken en met de kummel, zout en koriander bestrooien.
Nog eens 10min. laten staan en dan in de oven en 15 tot 20 min. bakken.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Erik zegt:
ayse zegt:
De pide's zijn platte (soort pizzaatjes)en lekker zacht met iets wat harder buiten korst.
De 2 eigeel is zoals in mijn recept bedoelt'' om de deeg te bestrijken.
Hoop dat je er mee geholpen bent,anders hoor ik graag van jou.
Groetjes..Ayse:D
Mimi zegt:
1. Zijn dit zachte of wat krokantere/harde broodjes?
2. Zijn de 2 eigelen bedoeld om de broodjes te bestrijken of horen deze ook nog in het deeg?
Gr. Mimi:)
ayse zegt:
De oven zet je op 200.
Groetjes,Ayse:D
ayse zegt:
Gewoon 30gram verse gist en ze komen echt niet tot je plafond..wel als je ze omhoog gooit :p:D LoL..Gr,Ayse:)
sylvia zegt:
groetjes sylvia
ayse zegt:
Met een beetje fantazie kan je het zo lekker maken als je zelf wil.Ik ga ze morgen ook weer eens zelf maken,ik ga ze vullen met auberginne,champignons,tomaat,kaas.dat is ook lekker.
Fijn weekend,groetjes.Ayse:D
smorrey zegt:
mengsel echt #1 toppie :D
smorrey zegt:
ayse zegt:
De beste wensen voor jou:D.
Ik merk dat ik de div vullingen erbij te zetten.
Je kan inderdaad met gehakt vullen,kaas,champignons, eigenlijk alles wat je lekker er tussen vind.
Groetjes Ayse:D
serife zegt: