KookJij

Pide

Een heerlijk pide recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Turkije
Keuken: Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pide te bereiden

De melk handwarm laten worden, een snufje zuiker erbij en de gist bijgeven.
Dit ca. 15 minuten laten rusten.
De bloem in een kom zeven.
Dan de melk, de boter, eieren en olijfolie tot een gladde deeg verroeren.
De deeg met een warm vochtig doek afdekken en aan een warme plek ca. 30 min. laten rijzen.
Nog eens krachtig doormengen en nog eens 30 min. laten staan.
Kleine bollen hiervan maken en op bloem uitrollen. Ca. 1/2cm dik.
Het blik met olijfolie bestijken en het deeg erop leggen, met eigeel bestrijken en met de kummel, zout en koriander bestrooien.
Nog eens 10min. laten staan en dan in de oven en 15 tot 20 min. bakken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

serife

serife zegt:
Ayse wat bedoel je met kummel?
Erik

Erik zegt:
Hoi Ayse, ik heb eigelijk een vraag over het recept van je pide. Ik kom de eetl zout en het water niet tegen in je beschrijving en ik neem aan dat de zuiker suiker is ik wil het graag gaan maken. Groetjes Erik
ayse

ayse zegt:
Hi Mimi :)
De pide's zijn platte (soort pizzaatjes)en lekker zacht met iets wat harder buiten korst.
De 2 eigeel is zoals in mijn recept bedoelt'' om de deeg te bestrijken.
Hoop dat je er mee geholpen bent,anders hoor ik graag van jou.
Groetjes..Ayse:D
Mimi

Mimi zegt:
Hoi Ayse, ik heb een paar vragen over je pide recept.

1. Zijn dit zachte of wat krokantere/harde broodjes?
2. Zijn de 2 eigelen bedoeld om de broodjes te bestrijken of horen deze ook nog in het deeg?

Gr. Mimi:)
ayse

ayse zegt:
Hi Mootje ..mijn excuus voor de late reactie:)Ben momenteel met vakankie :p.

De oven zet je op 200.
Groetjes,Ayse:D
Mootje

Mootje zegt:
Even een vraagje: hoe warm moet de oven bij het bakken? Mootje
ayse

ayse zegt:
Hi Sylvia

Gewoon 30gram verse gist en ze komen echt niet tot je plafond..wel als je ze omhoog gooit :p:D LoL..Gr,Ayse:)
sylvia

sylvia zegt:
euh.. hoi Ayse.. moet die 30 gram gist niet 3 gram zijn?..'t hoeft toch niet tot 't plafond te komen? lol
groetjes sylvia
ayse

ayse zegt:
iedereen een fijne kerstdagen en een goed *2010* Ayse:D
ayse

ayse zegt:
Hi Irem.zkr lekker :p:)
irem

irem zegt:
hmmmmmmmmmm
het is wel lekker
proeven maar....
ayse

ayse zegt:
Hallo $morrey:)
Met een beetje fantazie kan je het zo lekker maken als je zelf wil.Ik ga ze morgen ook weer eens zelf maken,ik ga ze vullen met auberginne,champignons,tomaat,kaas.dat is ook lekker.
Fijn weekend,groetjes.Ayse:D
smorrey

smorrey zegt:
ik heb deze gemaakt dit keer met feta en andere met lachmacun
mengsel echt #1 toppie :D
smorrey

smorrey zegt:
ik heb deze gemaakt dit keer met feta en andere met turkse pizza mengsel echt #1 toppie :D
ayse

ayse zegt:
Hoi Sylvia.
De beste wensen voor jou:D.
Ik merk dat ik de div vullingen erbij te zetten.
Je kan inderdaad met gehakt vullen,kaas,champignons, eigenlijk alles wat je lekker er tussen vind.
Groetjes Ayse:D