Recept
« Terug naar recepten
Pijpmacaroni met Gehakt- Kaas- Tomatensaus
PT90M
Pijpmacaroni met Gehakt- Kaas- Tomatensaus
Een heerlijk pijpmacaroni met gehakt- kaas- tomatensaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
6 - 8 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Pasta's
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse vrienden
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pijpmacaroni met Gehakt- Kaas- Tomatensaus te bereiden
1).Kook de macaroni al dente en spoel onder koud water na het afgieten. Verdeel in 2 porties.
2).Doe de ricotta in de blender met het ei, de room, de mozzarella en de nootmuskaat en roer daardoor de helft van de macaroni.
3).Bak de ui en knoflook aan in de hete olijfolie tot de ui is zacht geworden.
4).Doe het gehakt er bij, rul het en bak het enigszins bruin en verzuim niet te roeren.
5).Doe daar de spaghettisaus bij, breng dit aan de kook en laat het 15 minuten pruttelen. Laat dit enigszins afkoelen.
6).Werk de helft van de tomatensaus door de tweede helft van de macaroni en zet de andere helft van de tomatensaus even apart.
7).Doe de helft van de overgebleven tomaten-gehaktsaus in de ovenschotel. Doe daar boven op de macaroni-ricotta-mix. Daar weer boven op de macaroni-tomaten-gehakt-mix en dan afdekken met de rest van de tomaten-gehakt-mix.
8).Strooi hierover de 250 gram geraspte Parmezaanse kaas en zet het geheel in de oven die op 180 graden Celsius staat. Laat dit 30 minuten bakken.
9).Haal uit de oven.
2).Doe de ricotta in de blender met het ei, de room, de mozzarella en de nootmuskaat en roer daardoor de helft van de macaroni.
3).Bak de ui en knoflook aan in de hete olijfolie tot de ui is zacht geworden.
4).Doe het gehakt er bij, rul het en bak het enigszins bruin en verzuim niet te roeren.
5).Doe daar de spaghettisaus bij, breng dit aan de kook en laat het 15 minuten pruttelen. Laat dit enigszins afkoelen.
6).Werk de helft van de tomatensaus door de tweede helft van de macaroni en zet de andere helft van de tomatensaus even apart.
7).Doe de helft van de overgebleven tomaten-gehaktsaus in de ovenschotel. Doe daar boven op de macaroni-ricotta-mix. Daar weer boven op de macaroni-tomaten-gehakt-mix en dan afdekken met de rest van de tomaten-gehakt-mix.
8).Strooi hierover de 250 gram geraspte Parmezaanse kaas en zet het geheel in de oven die op 180 graden Celsius staat. Laat dit 30 minuten bakken.
9).Haal uit de oven.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Verdeel de macaroni over de borden en strooi daarover wat koriander blad.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
deuxchapeaux zegt:
Jan A.
deuxchapeaux zegt:
Nee hoor, de macaroni gaat niet in de blender. Wel de ricotta, mozzarella, ei,room, nootmuscaat. Dat wordt dan gemengd met de ene helft van de macaroni.
Jan A.
lilith zegt: