Recept
« Terug naar recepten
Pikante bloemkoolpaté
PT120M
Pikante bloemkoolpaté
Een heerlijk pikante bloemkoolpaté recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pikante bloemkoolpaté te bereiden
Smelt de margarine in een diepe pan met zware bodem, doe er de ui bij en sauteer hem 1 minuut. Voeg er de tomatenpuree, de tomaten, knoflook, komijn, kurkuma, het paprikapoeder, de garam masala, het chilipoeder en het zout aan toe.
Laat het mengsel ± 5 minuten sudderen tot de tomaten uiteenvallen. Voeg er de bloemkoolroosjes aan toe en meng alles zorgvuldig.
Doe het deksel op de pan en laat ze voorzichtig, regelmatig doorroerend, 15 tot 20 minuten koken en voeg zonodig 1 eetlepel water toe tot ze uiteen beginnen te vailen. Doe er tegen het eind van de kooktijd de gember bij en laat die nog een paar minuten meekoken.
Laat het mengsel iets afkoelen en draai het dan glad in een keukenmachine. Breng de puree met wat versgemalen peper op smaak. Doe hem over in een schaal, strijk de bovenkant glad, laat hem afkoelen en zet de puree dan 15 minuten in de koelkast.
Leg vlak voor het opdienen een paar reepjes perkamentpapier in een decoratief patroon op het oppervlak. Strooi er wat paprikapoeder ter garnering overheen, verwijder de strookjes papier dan en dien de bloemkoolpâté op.
Laat het mengsel ± 5 minuten sudderen tot de tomaten uiteenvallen. Voeg er de bloemkoolroosjes aan toe en meng alles zorgvuldig.
Doe het deksel op de pan en laat ze voorzichtig, regelmatig doorroerend, 15 tot 20 minuten koken en voeg zonodig 1 eetlepel water toe tot ze uiteen beginnen te vailen. Doe er tegen het eind van de kooktijd de gember bij en laat die nog een paar minuten meekoken.
Laat het mengsel iets afkoelen en draai het dan glad in een keukenmachine. Breng de puree met wat versgemalen peper op smaak. Doe hem over in een schaal, strijk de bovenkant glad, laat hem afkoelen en zet de puree dan 15 minuten in de koelkast.
Leg vlak voor het opdienen een paar reepjes perkamentpapier in een decoratief patroon op het oppervlak. Strooi er wat paprikapoeder ter garnering overheen, verwijder de strookjes papier dan en dien de bloemkoolpâté op.