Recept
« Terug naar recepten
Pikante Chinese kool met kipfilet
PT15M
Pikante Chinese kool met kipfilet
Een heerlijk pikante chinese kool met kipfilet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Toine Krijnen
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pikante Chinese kool met kipfilet te bereiden
Boen de citroen onder koud stromend water goed schoon.
Haal met een citroentrekker flinterdunne reepjes van de citroenschil en pers de citroen uit.
Kook de rijst met zout en de citroenreepjes volgens de gebruiksaanwijzing.
Was intussen de peper, maak hem schoon en snijd hem in ringetjes.
Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
Knip de koriander in een kopje fijn.
Snijd de kipfilet in stukken en besprenkel die met het citroensap.
Verhit de olie in een wok en bak de peper, de prei en de kool al omscheppend ± 2 minuten.
Roer de sojasaus erdoor.
Voeg de kipfilet en de rijst toe en laat die, voorzichtig omscheppend, in ± 2 minuten door en door heet worden.
Bestrooi met koriander.
Haal met een citroentrekker flinterdunne reepjes van de citroenschil en pers de citroen uit.
Kook de rijst met zout en de citroenreepjes volgens de gebruiksaanwijzing.
Was intussen de peper, maak hem schoon en snijd hem in ringetjes.
Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
Knip de koriander in een kopje fijn.
Snijd de kipfilet in stukken en besprenkel die met het citroensap.
Verhit de olie in een wok en bak de peper, de prei en de kool al omscheppend ± 2 minuten.
Roer de sojasaus erdoor.
Voeg de kipfilet en de rijst toe en laat die, voorzichtig omscheppend, in ± 2 minuten door en door heet worden.
Bestrooi met koriander.
gerda zegt:
Maar smaakte ook prima dus...;)
Had de kip verder gewoon behandeld als in je verhaal en smaakte prima..