KookJij

Pikante goulashsoep maaltijdsoep ook voor de slowcooker

Het recept van deze echt verrukkelijke goulashsoep vond ik achter op een krantje van een supermarkt hier in Duitsland. Het leek me een heerlijke soep voor Nieuwjaarsdag en dat was het ook. We hebben er van genoten! Echt een TOPPER! (2166 keer bewaard op het voormalige Smulweb)
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron: Krant van een supermarkt
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pikante goulashsoep maaltijdsoep ook voor de slowcooker te bereiden

  1. Pel en snipper de uien en de knoflook.
  2. Schil de winterpenen en de aardappelen en snij ze in kleine blokjes.
  3. Snij de gepelde tomaten in stukjes, verwijder eventuele velletjes en kroontjes. (Vocht niet weggooien!)
  4. Laat de geroosterde paprika`s uitlekken. Verwijder de pitjes en zwarte stukjes. Snij de paprika`s in stukjes of reepjes.Verhit de olie en bak hierin  het vlees op hoog vuur rondom bruin. Voeg de ui- en knoflook-snippers toe en bak even mee. Voeg aardappelen, winterpeen en tomatenpuree toe en roer goed door. Voeg de gepelde tomaten, het tomatenvocht en de geroosterde paprika`s toe.
  5. Doe er plm. ¾ liter water en de bouillontabletten bij. Roer alles goed door en breng aan de kook.
  6. Laat de soep plm. 1 ½ - 2 uur zachtjes koken tot het vlees gaar is.
  7. Breng de soep op smaak met zout, peper, paprikapoeder en cayennepeper.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Als je de soep in de Slowcooker wilt bereiden kun je alle ingrediënten er tegelijk in doen. Je hoeft het vlees niet aan te bakken, hoewel ik zelf vind dat er dan een iets vollere smaak aan de soep komt. Ik zet de soep plm. 6 uur op low en vind hem dan erg lekker.
Heerlijk met uienbroodjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst