Recept
« Terug naar recepten
Pikante hapjes van Zalm
PT40M
Pikante hapjes van Zalm
Een heerlijk pikante hapjes van zalm recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
16 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
vis recepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pikante hapjes van Zalm te bereiden
Verhit 2 eetlepels olie en bak uireepjes hierin 5 minuten op een laag vuur.
Laat het vocht van de zalm aflopen en verdeel de zalm in kleine stukjes.
Meng de ui in een schaaltje met de barbecuesaus, de zalm, de koriander en de tabasco naar smaak (hoe meer hoe pittiger).
Knip de loempiavelletjes in vieren en leg de stukken naast elkaar op het aanrecht. Schep in het midden van elk loempiavelletje een lepel van het zalmmengsel.
Vouw eerst de zijkanten van het loempiavelletje erover, maak ze nat met een beetje water en vouw vervolgens de onder- en de bovenkant erover. Leg ze ondersteboven op een met bakpapier beklede bakplaat. Bewaar de hapjes eventueel tot gebruik in de koelkast. Goed afdekken met plasticfolie!
Verwarm de oven voor op 220? C. Bestrijk de pakketjes met een beetje olie en bak ze in het midden van de oven in ca. 15 minuten goudbruin. Warm serveren.
Laat het vocht van de zalm aflopen en verdeel de zalm in kleine stukjes.
Meng de ui in een schaaltje met de barbecuesaus, de zalm, de koriander en de tabasco naar smaak (hoe meer hoe pittiger).
Knip de loempiavelletjes in vieren en leg de stukken naast elkaar op het aanrecht. Schep in het midden van elk loempiavelletje een lepel van het zalmmengsel.
Vouw eerst de zijkanten van het loempiavelletje erover, maak ze nat met een beetje water en vouw vervolgens de onder- en de bovenkant erover. Leg ze ondersteboven op een met bakpapier beklede bakplaat. Bewaar de hapjes eventueel tot gebruik in de koelkast. Goed afdekken met plasticfolie!
Verwarm de oven voor op 220? C. Bestrijk de pakketjes met een beetje olie en bak ze in het midden van de oven in ca. 15 minuten goudbruin. Warm serveren.