Simpel, snel en oh zo lekker!! Uit ons Jiri's kookboekje van zijn oma, die elke dag opnieuw de lekkerste gerechten - soms moeilijk, soms makkelijk - op tafel toverde :-)
Wij eten dit meestal met Pandan- of Basmatirijst en kortgekookte broccoli of bimi, maar met peultjes of erwtjes is dit natuurlijk ook smullen !!! Ps: probeer het ook eens met dikgesneden (Belse) friet...........
Recept
« Terug naar recepten
Pikante Indische kabeljauw-stoofschotel
PT25M
Pikante Indische kabeljauw-stoofschotel
Een heerlijk pikante indische kabeljauw-stoofschotel recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Delano
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Onze Jiri
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pikante Indische kabeljauw-stoofschotel te bereiden
Maak van de sjalotjes, knoflook, peper, trassie en 4 el olie met de staafmixer/keukenmachine of in de vijzel een smeuiige pasta/boemboe en masseer hier de kabeljauw mee in.
Laat de vis een uurtje marineren, liefst niet in de koelkast maar natuurlijk wel op een frisse plek.
Verwarm dan de rest van de olie in de koekenpan (of wok/wadjan) en bak de visblokjes goudbruin.
Voeg de pasta/boemboe toe met de kokosmelk en het bouillonblokje (evt nog wat water) en laat op niet te hoog vuur ca 10 minuutjes gaarstoven.
Strooi op het einde de fijngesneden koriander of peterselie erover, proef of er naar eigen smaak nog peper of zout bij hoort en dan: selamet makan!
Laat de vis een uurtje marineren, liefst niet in de koelkast maar natuurlijk wel op een frisse plek.
Verwarm dan de rest van de olie in de koekenpan (of wok/wadjan) en bak de visblokjes goudbruin.
Voeg de pasta/boemboe toe met de kokosmelk en het bouillonblokje (evt nog wat water) en laat op niet te hoog vuur ca 10 minuutjes gaarstoven.
Strooi op het einde de fijngesneden koriander of peterselie erover, proef of er naar eigen smaak nog peper of zout bij hoort en dan: selamet makan!
Mijn kookverhaal (Erwin Delano)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept

Laura zegt:
Wij hebben het recept vanavond gemaakt maar het blijft wel erg dun de saus we hebben een blikje nutco kokosmelk gebruikt, wat hebben we verkeerd gedaan?
Gr laura

Erwin Delano zegt:
Eet smakelijk en geniet ervan! Vriendelijke en zonnige groetjes, Erwin
Ps Eva, we hebben er echt nog wel een heel stuk meer hoor, en natuurlijk komen die ook hier op KookJij te staan..

eva zegt:
Groetjes Eva

Jenny Camps zegt:

Barbara Metz zegt:
Heb zooo'n trek, maar ben niet thuis en heb geen verse vis in huis.
Dit recept heb ik weleens gemaakt met een blikje pilchards in tomatensaus en dan geen boullionblokje erbij; zo'n blikje heb ik nog wel en deze keer moet het dan weer zo, maar morgen..........;-)).
Erwin Delano zegt: