Recept
« Terug naar recepten
Pikante kip-hachee met abrikozen
PT90M
Pikante kip-hachee met abrikozen
Een heerlijk pikante kip-hachee met abrikozen recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Delano
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Een familiereceptje
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pikante kip-hachee met abrikozen te bereiden
Breng de bouillon aan de kook, zet het vuur uit, leg de kipfilet erin en laat deze 1 uur hierin trekken met het deksel op de pan.
Haal de kipfilet dan uit de bouillon en trek er met behulp van 2 vorken hele dunne reepjes van, hou nog eventjes apart en de bouillon bewaren voor zometeen.
Smelt de boter in de stoofpan en fruit hierin de uien, knoflook het pepertje in aan. Voeg de champignons en tomatenpuree toe en bak eventjes mee.
Doe er dan de suiker, honing en bouillon bij en roer goed door tot de suiker is opgelost., voeg het blikje abrikozen met het sap toe en proef de stoofsaus of er naar eigen smaak iets bij moet. Dan de kip erdoor mengen en nog een paar minuten goed omroerend doorwarmen en deze superlekkere kip-hachee kan op tafel. Selamet Makan!
Haal de kipfilet dan uit de bouillon en trek er met behulp van 2 vorken hele dunne reepjes van, hou nog eventjes apart en de bouillon bewaren voor zometeen.
Smelt de boter in de stoofpan en fruit hierin de uien, knoflook het pepertje in aan. Voeg de champignons en tomatenpuree toe en bak eventjes mee.
Doe er dan de suiker, honing en bouillon bij en roer goed door tot de suiker is opgelost., voeg het blikje abrikozen met het sap toe en proef de stoofsaus of er naar eigen smaak iets bij moet. Dan de kip erdoor mengen en nog een paar minuten goed omroerend doorwarmen en deze superlekkere kip-hachee kan op tafel. Selamet Makan!