KookJij

Pikante makreelmousse

Een heerlijk pikante makreelmousse recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: ah
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pikante makreelmousse te bereiden

Vel van makreel verwijderen en makreel boven schaal in stukjes verdelen. Roomkaas met vork door makreel prakken. Bleekselderij in smalle repen snijden en vervolgens in kleine blokjes. Blad bewaren voor garnering. Bleekselderij door makreelmousse mengen. Op smaak brengen met limoensap, 1/2 el sambal en eventueel wat zout en peper. Schaal afdekken met plasticfolie en in koelkast bewaren. Ovengrill voorverwarmen. Stokbrood schuin in dunne sneetjes snijden. Sneetjes dun besmeren met olie. Op rooster leggen en in midden van oven schuiven. Sneetjes in 1-2 min. aan beide zijden goudbruin en knapperig roosteren. Toast laten afkoelen en tot gebruik in luchtdichte trommel bewaren.
Nabereiden
Toastjes besmeren met makreelmousse en op schaal leggen. Op elk toastje mespunt sambal scheppen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

djmagich

djmagich zegt:
Hallo Janny, het recept is uit te printen, echter zou je je dan even moeten registreren. Of een sms sturen.
Je kan rechtsboven het recept op het printertje klikken.
janny

janny zegt:
waarom kun je de recepten niet helemaal uitprinten.
Dit hoor ik graag van u.
piper

piper zegt:
lijkt me heerlijk voor bij de aperitief !:p
joop van rij

joop van rij zegt:
ik heb van de week al de eerste makreel gevangen lekker deze recepten voor een onder gewaardeerde vissoort grs:)