Recept
« Terug naar recepten
Pikante makreelmousse
PT30M
Pikante makreelmousse
Een heerlijk pikante makreelmousse recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pikante makreelmousse te bereiden
Vel van makreel verwijderen en makreel boven schaal in stukjes verdelen. Roomkaas met vork door makreel prakken. Bleekselderij in smalle repen snijden en vervolgens in kleine blokjes. Blad bewaren voor garnering. Bleekselderij door makreelmousse mengen. Op smaak brengen met limoensap, 1/2 el sambal en eventueel wat zout en peper. Schaal afdekken met plasticfolie en in koelkast bewaren. Ovengrill voorverwarmen. Stokbrood schuin in dunne sneetjes snijden. Sneetjes dun besmeren met olie. Op rooster leggen en in midden van oven schuiven. Sneetjes in 1-2 min. aan beide zijden goudbruin en knapperig roosteren. Toast laten afkoelen en tot gebruik in luchtdichte trommel bewaren.
Nabereiden
Toastjes besmeren met makreelmousse en op schaal leggen. Op elk toastje mespunt sambal scheppen.
Nabereiden
Toastjes besmeren met makreelmousse en op schaal leggen. Op elk toastje mespunt sambal scheppen.
djmagich zegt:
Je kan rechtsboven het recept op het printertje klikken.