Iedereen heeft natuurlijk een eigen manier van pilav maken, dit is mijn manier.
Vandaar dat er bij "herkomst" nederland staat, dit is natuurlijk niet de echte orginele pilav!
Recept
« Terug naar recepten
Pilav op nieks manier
PT45M
Pilav op nieks manier
Een heerlijk pilav op nieks manier recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pilav op nieks manier te bereiden
-De kipfiletblokjes bruin aanbakken.
-De uien en knoflook erbij doen.
-Het geheel goed kruiden met peper, zout en chilipoeder.
-De paprika's erbij doen en even meebakken.
-De champignons erbij doen en het blik tomatenstukjes met sap.
-Alles goed heet laten worden en dan 2 bouillonblokjes erbij doen en een eetlepel gedroogde koriander.
-Het sap van het blik perziken erbij doen en goed doorroeren.
-De perziken in blokjes snijden, erbij doen en op zacht vuur met de deksel op de pan 15 min. zacht laten pruttelen.
-Intussen een pan water opzetten, 1 bouillonblokje erbij doen en het blikje tomatenpuree.
-Hierin de rijst gaar koken.
-De saus van de pilav op smaak brengen met sambal, peper en zout en eventueel nog wat koriander.
-Nog 15 minuten laten pruttelen zonder deksel.
-De uien en knoflook erbij doen.
-Het geheel goed kruiden met peper, zout en chilipoeder.
-De paprika's erbij doen en even meebakken.
-De champignons erbij doen en het blik tomatenstukjes met sap.
-Alles goed heet laten worden en dan 2 bouillonblokjes erbij doen en een eetlepel gedroogde koriander.
-Het sap van het blik perziken erbij doen en goed doorroeren.
-De perziken in blokjes snijden, erbij doen en op zacht vuur met de deksel op de pan 15 min. zacht laten pruttelen.
-Intussen een pan water opzetten, 1 bouillonblokje erbij doen en het blikje tomatenpuree.
-Hierin de rijst gaar koken.
-De saus van de pilav op smaak brengen met sambal, peper en zout en eventueel nog wat koriander.
-Nog 15 minuten laten pruttelen zonder deksel.