Recept
« Terug naar recepten
Pilav van rijst en kidneybonen
PT70M
Pilav van rijst en kidneybonen
Een heerlijk pilav van rijst en kidneybonen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
6 a 8 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vegetarisch
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Koken met de wok
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pilav van rijst en kidneybonen te bereiden
De olie in de wok verhitten.
Voeg de rijst toe aan de olie en bak die al roerend tot de rijst net doorzichtig wordt.
Dan ui + paprika + komijn + koriander toevoegen en zachtjes nog 2 minuten roerbakken.
Nu tabasco + zout + bouillon + bonen erbij en alles aan de kook brengen.
De wok afdekken en ± 45 minuten zacht laten koken of tot de rijst gaar is en het meeste vocht opgenomen is.
De pan van het vuur halen en voorzichtig de tomaatstukjes erdoor roeren. Dek de pan af en laat de wok met inhoud afgedekt 3 à 5 minuten staan (niet op het vuur).
Maak het mengsel voorzichtig met een vork los, bestrooi het met peterselie en serveer direct.
Voeg de rijst toe aan de olie en bak die al roerend tot de rijst net doorzichtig wordt.
Dan ui + paprika + komijn + koriander toevoegen en zachtjes nog 2 minuten roerbakken.
Nu tabasco + zout + bouillon + bonen erbij en alles aan de kook brengen.
De wok afdekken en ± 45 minuten zacht laten koken of tot de rijst gaar is en het meeste vocht opgenomen is.
De pan van het vuur halen en voorzichtig de tomaatstukjes erdoor roeren. Dek de pan af en laat de wok met inhoud afgedekt 3 à 5 minuten staan (niet op het vuur).
Maak het mengsel voorzichtig met een vork los, bestrooi het met peterselie en serveer direct.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Als bijgerecht smaakt dit ook prima bij gevogelte en eiergerechten.