KookJij

Pisang goreng

Een heerlijk pisang goreng recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
  2. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: R. Bakker
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pisang goreng te bereiden

Meng alle ingredienten in een kom, behalve de bakbananen, klop het beslag goed door met een garde.
Verhit een bodem zonnebloemolie in een pan tot 180°C.
Snij de bakbananen in kleine schijfjes en meng de schijfjes in het beslag.
Laat de bananen schijfjes met beslag in de pan glijden met een lepel in porties van 3.
Bak de pisang goreng tot deze goudbruin is, laat het op een stuk keukenrol uitlekken.
Bestrooi de pisang goreng met poedersuiker.
Je kan in plaats van bananen ook stukjes appel gebruiken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fabita

fabita zegt:
Nou Sacha, wij vonden het vroeger heerlijk, in olie gebakken bakbananen, heel heet en dan snel kaas erop en laten smelten. Zalig. Ik herinnerde me dat pas toen ik alle commentaar hier las. Ik denk dat ik ze weer eens ga maken, jeugdsentiment misschien, maar lekker.:p
Anna

Anna zegt:
Gelukkig maar;);) Is ook niet altijd even leuk, zulk commentaar. Maar ik ben van mening dat ik niet alleen de aardige reacties mag laten staan. Vind wel dat de discussies beschaafd moeten blijven.
Kookjij is nu eenmaal een gezellige club van kookliefhebbers:D:D
Groetjes,
Anna.
KookJij.;)
Ingrid

Ingrid zegt:
P/S zoet en zout, zuur en bitter zijn de smaken en daar kan je eindeloos mee combineren, geef ook wat voorbeelden zo als ik (gek) ben en dan weet sacha dat ze heilig is :p
Ingrid

Ingrid zegt:
Dank u voor de fanmail, sorry ik was het ff spuch zat..dat gewauwel..ook ik heb een paar recepten neergezet maar ben om die reden dus opgehouden met schrijven ,maar jullie geven een mens weer moed;););)
derbyke

derbyke zegt:
Ingrid & Anna volkomen gelijk zelfs heel lekker.
Banaan op een boterham, speculaas en daar kaas over even onder grill.Recept te vinden op mijn recepten pagina simpel en het smaakte.:);):p
Anna

Anna zegt:
Mee eens, Ingrid. Smaken verschillen, nietwaar?;)
En waarom niet, banaan gecombineerd met blokjes kaas, hartig en zoet; doen het prima samen;)
ingrid

ingrid zegt:
@smulpaap.....herhaaldelijk heb ik gemerkt dat er mensen zijn die je proberen af te "zeiken" ook met mijn recepten dat maakt er het niet leuker op om een recept te plaatsen...als er mensen zijn die een recept toevoegen naar hun steil en beleving laat het dan zo en of je het toevoegt tot je favo, is dat zijn/haar eigen wil.
smulpaap

smulpaap zegt:
Sorry maar dit recept heeft niets met gebakken banaan te maken. Snij de banaan in de lengte dun in schijven en met een beetje beslag kort bakken. Geen kaas erbij.