Recept
« Terug naar recepten
Pissaladie (quiche)
PT90M
Pissaladie (quiche)
Een heerlijk pissaladie (quiche) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pissaladie (quiche) te bereiden
Zeef de bloem met het zout in een kom en snijd met 2 messen de harde boter tot mootjes.Hussel het water erdoor en kneed zeer kort tot een min of meer samenhangende deeg is ontstaan.Stort het toch nog korrelige deeg op een met bloem bestoven werkvlak en rol het uit tot een plak.Vouw het deeg in dieën,keer het en rol het weer uit.Herhaal deze handeling nog 2 keer uit.Laat het deeg (opgevouwen) 30 min.rusten in de koelkast.Schil en snijd de uien in ringen.Bak de uien in de olie glazig en bestuif deze met de kruiden,peper en zout.Snijd de tomaten doormidden en verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in reepjes.Rol het deeg weer uit tot een dunne lap.Bekleed een lage ovenvaste schaal (doorsnede 22 cm.) met het deeg.Beleg het deeg met de reepjes tomaat,verdeel de uien erover en leg daarop de ansjovisfiletss (even laten uitlekken) en de gehalveerde en ontpitte olijven.Schijf de schaal in een voorverwarmde oven(180C). de quiche in 35 min.bruin.Eet hem warm .Lekker met een lekkere salade.