Recept
« Terug naar recepten
Pissaladiére
PT60M
Pissaladiére
Een heerlijk pissaladiére recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
borrelhapjes
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pissaladiére te bereiden
Vet een bakblik in met boter.Verwarm de olijfolie in een grote braadpan.Voeg de uien en de knoflook toe en bak ze 30 minuten op middelhoog vuur.Roer af en toe.Voeg de suiker en de rodewijnazijn toe en breng het mengsel op smaak met zout en peper.Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een rechthoek van 33x23 centimeter.Leg de lap in het bakblik en druk hem in de hoeken goed aan.Schep het uienmengsel op de deegbodem.Leg de ansjovisfilets en de groene olijven erop en bestrooi het geheel met de marjolein.Bak de taart 20-25 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden tot de bovenkant goudbruin is.Serveer hem meteen uit de oven,gloeiend heet.