Recept
« Terug naar recepten
Pittig gestoofde kip uit Brazilie: Pollo Piccante
PT60M
Pittig gestoofde kip uit Brazilie: Pollo Piccante
Een heerlijk pittig gestoofde kip uit brazilie: pollo piccante recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Delano
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Brazilie
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Braziliaans eetcafe Carioca, in betere tijden...
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittig gestoofde kip uit Brazilie: Pollo Piccante te bereiden
Marineeer de kipfilet minimaal 30 minuten (liever langer) met de bloem, cajunkruiden en 4 el olijfolie.
Breng de kippenbouillon tegen de kook aan en blancheer hier de kipblokjes een half minuutje in, haal ze eruit maar bewaar de bouillon voor zometeen.
Verwarm de rest vam de olijfolie in de stoofpan en bak de kipblokken rondom goudbruin aan. Voeg de sjalotjes, knoflook, peper, djinten en tomatenpuree toe en stoof die eventjes mee aan. Blus het af met de bouillon en tomatenblokjes met sap en breng tegen de kook. Laat op heel laag vuur 2 uur stoven, de kip is dan zo zacht dat je bijna niet meer hoeft te kauwen :)
Bind evt de saus ietsje bij als het nodig is, strooi er wat peterselie over en dan lekker aan tafel. Eet smakelijk!!
Breng de kippenbouillon tegen de kook aan en blancheer hier de kipblokjes een half minuutje in, haal ze eruit maar bewaar de bouillon voor zometeen.
Verwarm de rest vam de olijfolie in de stoofpan en bak de kipblokken rondom goudbruin aan. Voeg de sjalotjes, knoflook, peper, djinten en tomatenpuree toe en stoof die eventjes mee aan. Blus het af met de bouillon en tomatenblokjes met sap en breng tegen de kook. Laat op heel laag vuur 2 uur stoven, de kip is dan zo zacht dat je bijna niet meer hoeft te kauwen :)
Bind evt de saus ietsje bij als het nodig is, strooi er wat peterselie over en dan lekker aan tafel. Eet smakelijk!!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
edelarosa zegt:
edelarosa zegt:
delarosa zegt:
Anna zegt:
Waarom blancheer je de kip eerst alvorens ze te bakken?
Groetjes,
Anna.
Tonnie zegt: