Recept
« Terug naar recepten
pittige aardappelschotel
PT75M
pittige aardappelschotel
Een heerlijk pittige aardappelschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe pittige aardappelschotel te bereiden
1) Wrijf de ovenschaal in met 1 teentje knoflook en vet hem in.
2) Maak de aardappelen schoon, in plakjes schaven en in lagen in de schaal leggen.
3) Maak een roux door in een pannetje de boter te smelten (dus niet laten bruinen!!) de bloem toe te voegen (al roerend en iets laten garen) en de melk toe te voegen. Laat dit gehel al roerend binden.
4) Snipper de olijven en de paprika en meng deze met de kaas en de tuinkruiden door de saus.
5) schenk de inmiddels verkregen kaassaus over de aardappelen en zet de schaal voor 50 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden.
2) Maak de aardappelen schoon, in plakjes schaven en in lagen in de schaal leggen.
3) Maak een roux door in een pannetje de boter te smelten (dus niet laten bruinen!!) de bloem toe te voegen (al roerend en iets laten garen) en de melk toe te voegen. Laat dit gehel al roerend binden.
4) Snipper de olijven en de paprika en meng deze met de kaas en de tuinkruiden door de saus.
5) schenk de inmiddels verkregen kaassaus over de aardappelen en zet de schaal voor 50 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden.
Esther zegt: