Recept
« Terug naar recepten
Pittige bonenchilli
PT50M
Pittige bonenchilli
Een heerlijk pittige bonenchilli recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Fairfood
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
www.fairfood.org
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige bonenchilli te bereiden
Wil je dit recept zo duurzaam mogelijk bereiden? Kies dan voor duurzame ingredienten! Ga naar www.fairfood.org.
Snipper een ui. Snijd de paprika, wortel en bleekselderij in blokjes.
Verhit in een braadpan olie en bak de ui en uitgeperste knoflook aan. Voeg de paprika, wortel en bleekselderij toe en laat kort meebakken. Strooi de chilipoeder, komijn, oregano over. Schenk de groenteboullion (of water) bij en de tomaten uit blik (met sap), sinaasappelsap, koffie, tabasco en rijst toe. Voeg zoveel groentebouillon (of water) toe zodat alles ruim onder water staat.
Deksel op de pan en breng aan de kook en zet dan het vuur middenhoog. Laat sudderen totdat de rijst gaar is en het meeste vocht is geabsorbeerd. Voeg tien minuten voor tijd de kidneybonen en de fijgehakte chocolade toe. Laat even door verwarmen. Proef en breng met zout en peper op smaak.
Strooi er vlak voor serveren fijngesneden koriander en peterselie over. Serveer met sourcream en tortilla chips.
Een dag nadat je chili hebt bereid is de chili nog lekkerder omdat de smaken zich beter hebben ontwikkeld. Laat de chili afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast.
Snipper een ui. Snijd de paprika, wortel en bleekselderij in blokjes.
Verhit in een braadpan olie en bak de ui en uitgeperste knoflook aan. Voeg de paprika, wortel en bleekselderij toe en laat kort meebakken. Strooi de chilipoeder, komijn, oregano over. Schenk de groenteboullion (of water) bij en de tomaten uit blik (met sap), sinaasappelsap, koffie, tabasco en rijst toe. Voeg zoveel groentebouillon (of water) toe zodat alles ruim onder water staat.
Deksel op de pan en breng aan de kook en zet dan het vuur middenhoog. Laat sudderen totdat de rijst gaar is en het meeste vocht is geabsorbeerd. Voeg tien minuten voor tijd de kidneybonen en de fijgehakte chocolade toe. Laat even door verwarmen. Proef en breng met zout en peper op smaak.
Strooi er vlak voor serveren fijngesneden koriander en peterselie over. Serveer met sourcream en tortilla chips.
Een dag nadat je chili hebt bereid is de chili nog lekkerder omdat de smaken zich beter hebben ontwikkeld. Laat de chili afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
melanie zegt:
Liske zegt: