KookJij

Pittige bonenchilli

Een heerlijk pittige bonenchilli recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: www.fairfood.org
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pittige bonenchilli te bereiden

Wil je dit recept zo duurzaam mogelijk bereiden? Kies dan voor duurzame ingredienten! Ga naar www.fairfood.org.


Snipper een ui. Snijd de paprika, wortel en bleekselderij in blokjes.

Verhit in een braadpan olie en bak de ui en uitgeperste knoflook aan. Voeg de paprika, wortel en bleekselderij toe en laat kort meebakken. Strooi de chilipoeder, komijn, oregano over. Schenk de groenteboullion (of water) bij en de tomaten uit blik (met sap), sinaasappelsap, koffie, tabasco en rijst toe. Voeg zoveel groentebouillon (of water) toe zodat alles ruim onder water staat.



Deksel op de pan en breng aan de kook en zet dan het vuur middenhoog. Laat sudderen totdat de rijst gaar is en het meeste vocht is geabsorbeerd. Voeg tien minuten voor tijd de kidneybonen en de fijgehakte chocolade toe. Laat even door verwarmen. Proef en breng met zout en peper op smaak.

Strooi er vlak voor serveren fijngesneden koriander en peterselie over. Serveer met sourcream en tortilla chips.



Een dag nadat je chili hebt bereid is de chili nog lekkerder omdat de smaken zich beter hebben ontwikkeld. Laat de chili afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Liske

Liske zegt:
Hallo, Ik ben heel benieuwd naar de smaak van deze chili, omdat er chocolade en koffie in wordt gebruikt! Meestal overleeft dit soort eten het geen hele dag, laat staan een etmaal om de smaken te laten intrekken. Dan moet ik het verstoppen!
melanie

melanie zegt:
Hoi Fair Trade, ik heb wat recepten meegenomen ik zal ze zeker uitproberen jullie horen het wel.groetjes Melanie.:);)