Recept
« Terug naar recepten
Pittige borrelballetjes met olijvendip
PT25M
Pittige borrelballetjes met olijvendip
Een heerlijk pittige borrelballetjes met olijvendip recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige borrelballetjes met olijvendip te bereiden
Pel het sjalotje en snipper deze fijn. Was de peterselie en hak de blaadjes fijn. Hak de olijven fijn. Roer in een kom de halvanaise, crème fraîche, peterselie, olijven en peper tot een romige olijvendip
Kneed in een kom het gehakt met ei, paneermeel, sjalotje, chilisaus, zout en peper door elkaar. Verdeel het gehakt in 20 gelijke porties en draai er balletjes van
Verhit de olie in de koekenpan en bak de balletjes in ca. 8 minuten rondom bruin. Laat de balletjes in ca. 6 minuten op zacht vuur garen
Schep de balletjes op een schaal en serveer de olijvendip er in een kom bij. Serveer de balletjes warm
Kneed in een kom het gehakt met ei, paneermeel, sjalotje, chilisaus, zout en peper door elkaar. Verdeel het gehakt in 20 gelijke porties en draai er balletjes van
Verhit de olie in de koekenpan en bak de balletjes in ca. 8 minuten rondom bruin. Laat de balletjes in ca. 6 minuten op zacht vuur garen
Schep de balletjes op een schaal en serveer de olijvendip er in een kom bij. Serveer de balletjes warm