Recept
« Terug naar recepten
Pittige (dip)saus – Nam Jim Jaew
PT15M
Pittige (dip)saus – Nam Jim Jaew
Een heerlijk pittige (dip)saus – nam jim jaew recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2/3 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
onoffspices.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige (dip)saus – Nam Jim Jaew te bereiden
Rooster de rijst in de droge koekenpan totdat deze lichtbruin is. Maal de rijst in de blender tot een grof poeder.
Voeg de vissaus, palmsuiker, tamarinde, rode pepers, sjalot en bosui toe aan de blender en draai met de puls stand alles tot een saus. Maal de ingrediënten niet te fijn.