Recept
« Terug naar recepten
Pittige gehaktballetjes met rode uiensalade, koriander
PT35M
Pittige gehaktballetjes met rode uiensalade, koriander
Een heerlijk pittige gehaktballetjes met rode uiensalade, koriander recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Onbekend
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige gehaktballetjes met rode uiensalade, koriander te bereiden
Meng het gehakt in een ruime kom met de eieren, sjalotje, knoflook, harisa, zoetzure paprika, peterselie en saffraanpoeder en breng het op smaak met peper en zout.
Wanneer het gehakt te slap is, maak het dan wat steviger door er paneermeel door te mengen.
Zet het gehakt ca. 15 minuten in de koelkast om de kruiden er in te laten trekken. Maak in de tussentijd de salade door de uien te pellen en overlangs in dunne parten te snijden. Besprenkel de uien met het sap van 2 uitgeperste limoenen.
Schil de 3e limoen en snijd de partjes tussen de vliezen er uit. Doe deze limoenpartjes bij de uipartjes.
Strooi de peterselie en koriander over de rode uiensalade en breng het op smaak met versgemalen peper en zeezout. Meng alles voorzichtig door elkaar.
Verdeel nu het gehakt en draai balletjes van ca. 3 cm. Bak de gehaktballetjes met wat olie in de pan aan alle zijden goudbruin en net gaar.
Schep de rode uiensalade op borden, leg de gehaktballetjes rondom en garneer tenslotte met de radijsjes. Serveer het gerecht met plat Marokkaans of Turks brood en harisa.
Wanneer het gehakt te slap is, maak het dan wat steviger door er paneermeel door te mengen.
Zet het gehakt ca. 15 minuten in de koelkast om de kruiden er in te laten trekken. Maak in de tussentijd de salade door de uien te pellen en overlangs in dunne parten te snijden. Besprenkel de uien met het sap van 2 uitgeperste limoenen.
Schil de 3e limoen en snijd de partjes tussen de vliezen er uit. Doe deze limoenpartjes bij de uipartjes.
Strooi de peterselie en koriander over de rode uiensalade en breng het op smaak met versgemalen peper en zeezout. Meng alles voorzichtig door elkaar.
Verdeel nu het gehakt en draai balletjes van ca. 3 cm. Bak de gehaktballetjes met wat olie in de pan aan alle zijden goudbruin en net gaar.
Schep de rode uiensalade op borden, leg de gehaktballetjes rondom en garneer tenslotte met de radijsjes. Serveer het gerecht met plat Marokkaans of Turks brood en harisa.