Recept
« Terug naar recepten
Pittige gember pindaballetjes
PT45M
Pittige gember pindaballetjes
Een heerlijk pittige gember pindaballetjes recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
16st personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
indische kookcursus
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige gember pindaballetjes te bereiden
Stamp knoflook, gember en kunjit tot een pasta. Doe zout, suiker, chilisaus, vis- of sojasaus, koriander en citroensap erbij. Doe 3/4 van de rijst erbij en stamp tot een glad plakkerig mengsel. Schep de rest van de rijst erdoor. Vorm met natte handen 16 balletjes. Rol die door de gehakte pinda’s. Verhit de olie en frituur de balletjes met een paar tegelijk tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
voor bij een frisse groene salade, voorgerecht of als borrelhapje.
voor bij een frisse groene salade, voorgerecht of als borrelhapje.