KookJij

Pittige gember pindaballetjes

Een heerlijk pittige gember pindaballetjes recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 16st personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: indische kookcursus
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pittige gember pindaballetjes te bereiden

Stamp knoflook, gember en kunjit tot een pasta. Doe zout, suiker, chilisaus, vis- of sojasaus, koriander en citroensap erbij. Doe 3/4 van de rijst erbij en stamp tot een glad plakkerig mengsel. Schep de rest van de rijst erdoor. Vorm met natte handen 16 balletjes. Rol die door de gehakte pinda’s. Verhit de olie en frituur de balletjes met een paar tegelijk tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
voor bij een frisse groene salade, voorgerecht of als borrelhapje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst