KookJij

Pittige goulashsoep

Een heerlijk pittige goulashsoep recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 10-12 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
  2. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Hongarije
Keuken: Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pittige goulashsoep te bereiden

Snij het vlees indien nodig in kleine blokjes. Pel en snij de uien in dobbelsteentjes of in kwartringen.
Braad het vlees in kleine porties in de reuzel flink aan en kruid met zout en peper. Doe het aangebraden vlees vervolgens in een grote braadketel. Als het gehele vlees is aangebraden, dan de gesneden ui toevoegen en meesmoren tot deze glazig is. Dan de gewone paprikapoeder erdoor roeren en direct 1/4 ltr bouillon erdoor roeren. Dit alles afgedekt bij milde hitte ca. 30 minuten laten pruttelen.
Ondertussen de paprika’s in vieren snijden, de tussenschotten en zaadjes verwijderen en vervolgens in smalle repen snijden.
De aardappels schillen, wassen, in reepjes snijden (als kleine frietjes).
De tomaten ontvellen door ze aan de steelkant kruiselings in te snijden en even in kokend water te leggen. Dan uit het water verwijderen, laten schrikken in koud water en de vellen er af trekken. Snij vervolgens de tomaten in vieren.
Voeg de helft van de tomaten, de paprika, de aardappels en de fijngesneden knoflook samen met de rest van de bouillon bij het vlees. Laat dit ca. 1 uur verder pruttelen; af en toe omroeren zodat het mengsel niet aankoekt in de pan.
Dan met zout, peper, cayennepeper en pittige paprika flink pittig op smaak brengen. Voeg als laatste de rest van de tomaten erbij, roer even door en laat deze nog 5 minuten meeverwarmen.
Serveer met stokbrood of boerenbrood.
Smakelijk!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Gerda Lamers

Gerda Lamers zegt:
Maar uitgebakken vet rookspek is reuzel, ik ben het met je eens dat als je kant en klare reuzel koopt, indien verkrijgbaar, het heel droog is en de smaak deels weg. Zelf heb ik altijd het vet van uitgebakken vet rookspek in de koelkast staan, blijft maanden goed in een afgesloten Tupperware doosje.
Henk Babbé

Henk Babbé zegt:
Ik ga klein gesneden vet rookspek uitbakken ipv reuzel. Je hebt m.i. juist de rooksmaak nodig en reuzel heeft bijna geen smaak.
Over de resultaten kom ik nog terug.
jolanda van der borgt

jolanda van der borgt zegt:
In Zwitserland lekkere goulashsoep gegeten. Thuis dit recept gevonden. Lijkt er bijna op. Makkelijk en lekker:p:p
Jan Vermeulen

Jan Vermeulen zegt:
Hallo Peter,

Ik heb de soep volgens jouw recept gemaakt en die is echt heerlijk, bedankt mvg,

Jan Vermeulen.
pietro1948

pietro1948 zegt:
Hoi Willemien, Als je Lard kunt krijgen, is toch lekkerder in de soep als margarine. Is ECHT niet smaakloos.:p
truitje

truitje zegt:
Hoi Willemien, bacon is te mager om uit te bakken zodat er reuzel over blijft. Het moet echt varkensvet zijn wat langzaam gesmolten wordt. Groetjes Gerda :p:p:p
Willemien uit Canada

Willemien uit Canada zegt:
Bedankt voor jullie reactie, ja wij hebben hier lard en ook bacon. De lard is smaakloos en dan denk ik dat de bacon er hier beter voor geschikt is. Thanks Groet Willemien:)
truitje

truitje zegt:
Hallo Willemien uit Canada. Ik neem aan dat ze in Canada ook Vet/Rookspek verkopen, zo ja, dan kun dat dat heel langzaam op een heel laag vuur laten smelten, kaantjes eruit halen en hup daar is de reuzel. Hier is de reuzel ook niet zo gemakkelijk te krijgen dus ik doe het al jaren op deze manier. Je kunt er rustig een bak vol van maken want in de koelkast is het heel lang te bewaren. Groetjes van Gerda :p:p:p
pietro1948

pietro1948 zegt:
Willemien, ik zie nu pas dat je in Canada woont. Volgens mijn woordenboek moet je dan vragen om LARD ;)
pietro1948

pietro1948 zegt:
Vraag er eens naar bij je slager. Die hebben het normaal gesproken. Lukt dat niet, gebruik dan margarine of boter.:)
Willemien uit Canada

Willemien uit Canada zegt:
Wat kan ik inplaats van reuzel gebruiken. Ik kan hier geen reuzel kopen. Lijkt mij erg lekker en ben vast van plan om het te gaan maken als ik voor de reuzel iets anders kan gebruiken. Groet Willemien:)
spanky

spanky zegt:
Deze ga ik zeker klaar maken want het ziet er heel lekker uit bedankt Liliane;)
Tonnie

Tonnie zegt:
Ook ik ga dit recept zeker een keer maken. lijkt mij heel erg lekker en pittig. Bedankt
beau09

beau09 zegt:
Staat bij mijn favorieten ga deze gevulde soep zeker een keer maken;)