Recept
« Terug naar recepten
Pittige goulashsoep
PT120M
Pittige goulashsoep
Een heerlijk pittige goulashsoep recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Peter Housmans
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
10-12 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Vlees
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Hongarije
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige goulashsoep te bereiden
Snij het vlees indien nodig in kleine blokjes. Pel en snij de uien in dobbelsteentjes of in kwartringen.
Braad het vlees in kleine porties in de reuzel flink aan en kruid met zout en peper. Doe het aangebraden vlees vervolgens in een grote braadketel. Als het gehele vlees is aangebraden, dan de gesneden ui toevoegen en meesmoren tot deze glazig is. Dan de gewone paprikapoeder erdoor roeren en direct 1/4 ltr bouillon erdoor roeren. Dit alles afgedekt bij milde hitte ca. 30 minuten laten pruttelen.
Ondertussen de paprika’s in vieren snijden, de tussenschotten en zaadjes verwijderen en vervolgens in smalle repen snijden.
De aardappels schillen, wassen, in reepjes snijden (als kleine frietjes).
De tomaten ontvellen door ze aan de steelkant kruiselings in te snijden en even in kokend water te leggen. Dan uit het water verwijderen, laten schrikken in koud water en de vellen er af trekken. Snij vervolgens de tomaten in vieren.
Voeg de helft van de tomaten, de paprika, de aardappels en de fijngesneden knoflook samen met de rest van de bouillon bij het vlees. Laat dit ca. 1 uur verder pruttelen; af en toe omroeren zodat het mengsel niet aankoekt in de pan.
Dan met zout, peper, cayennepeper en pittige paprika flink pittig op smaak brengen. Voeg als laatste de rest van de tomaten erbij, roer even door en laat deze nog 5 minuten meeverwarmen.
Serveer met stokbrood of boerenbrood.
Smakelijk!
Braad het vlees in kleine porties in de reuzel flink aan en kruid met zout en peper. Doe het aangebraden vlees vervolgens in een grote braadketel. Als het gehele vlees is aangebraden, dan de gesneden ui toevoegen en meesmoren tot deze glazig is. Dan de gewone paprikapoeder erdoor roeren en direct 1/4 ltr bouillon erdoor roeren. Dit alles afgedekt bij milde hitte ca. 30 minuten laten pruttelen.
Ondertussen de paprika’s in vieren snijden, de tussenschotten en zaadjes verwijderen en vervolgens in smalle repen snijden.
De aardappels schillen, wassen, in reepjes snijden (als kleine frietjes).
De tomaten ontvellen door ze aan de steelkant kruiselings in te snijden en even in kokend water te leggen. Dan uit het water verwijderen, laten schrikken in koud water en de vellen er af trekken. Snij vervolgens de tomaten in vieren.
Voeg de helft van de tomaten, de paprika, de aardappels en de fijngesneden knoflook samen met de rest van de bouillon bij het vlees. Laat dit ca. 1 uur verder pruttelen; af en toe omroeren zodat het mengsel niet aankoekt in de pan.
Dan met zout, peper, cayennepeper en pittige paprika flink pittig op smaak brengen. Voeg als laatste de rest van de tomaten erbij, roer even door en laat deze nog 5 minuten meeverwarmen.
Serveer met stokbrood of boerenbrood.
Smakelijk!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Henk Babbé zegt:
Over de resultaten kom ik nog terug.
jolanda van der borgt zegt:
Jan Vermeulen zegt:
Ik heb de soep volgens jouw recept gemaakt en die is echt heerlijk, bedankt mvg,
Jan Vermeulen.
pietro1948 zegt:
truitje zegt:
Willemien uit Canada zegt:
truitje zegt:
pietro1948 zegt:
pietro1948 zegt:
Willemien uit Canada zegt:
Gerda Lamers zegt: