Recept
« Terug naar recepten
Pittige groenteschotel
PT30M
Pittige groenteschotel
Een heerlijk pittige groenteschotel recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Roelie Tijhoff
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige groenteschotel te bereiden
Snijd de rookworst in plakjes.
Maak de kool schoon en snijd deze in reepjes.
Maak de sperziebonen schoon en breek deze in kleine stukjes.
Maak de bloemkool schoon en verdeel deze in kleine roosjes.
Was de taugé. Was de komkommer en snijd deze in blokjes. Breng in een pan water aan de kook en kook hierin de eieren 10 minuten. Laat ze dan schrikken onder de koude kraan, pel ze en snijd ze in plakjes.
Doe de kool, sperziebonen, bloemkool en taugé in een pan met een beetje water en zout en kook de groenten in ongeveer 5 minuten beetgaar. Verhit de olie in een pan en bak hierin de plakjes rookworst bruin.
Verwarm de pindasaus en breng deze op smaak met de sambal. Giet de groenten af en schep er de plakjes worst en de blokjes komkommer door. Laat alles nog even warm worden en schep het dan op een schaal. Leg de plakjes ei op de groenteschotel en schep er de pindasaus over.
Garneer de rand met stukjes kroepoek.
Maak de kool schoon en snijd deze in reepjes.
Maak de sperziebonen schoon en breek deze in kleine stukjes.
Maak de bloemkool schoon en verdeel deze in kleine roosjes.
Was de taugé. Was de komkommer en snijd deze in blokjes. Breng in een pan water aan de kook en kook hierin de eieren 10 minuten. Laat ze dan schrikken onder de koude kraan, pel ze en snijd ze in plakjes.
Doe de kool, sperziebonen, bloemkool en taugé in een pan met een beetje water en zout en kook de groenten in ongeveer 5 minuten beetgaar. Verhit de olie in een pan en bak hierin de plakjes rookworst bruin.
Verwarm de pindasaus en breng deze op smaak met de sambal. Giet de groenten af en schep er de plakjes worst en de blokjes komkommer door. Laat alles nog even warm worden en schep het dan op een schaal. Leg de plakjes ei op de groenteschotel en schep er de pindasaus over.
Garneer de rand met stukjes kroepoek.