Recept
« Terug naar recepten
Pittige kipcurry
PT35M
Pittige kipcurry
Een heerlijk pittige kipcurry recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
ineke witte
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Allerhande van lang geleden.
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige kipcurry te bereiden
Droge kruiden mengen in een schaaltje.
Ui en knoflook zacht bakken in de olie dan de droge kruiden erbij even mee bakken. Kip toevoegen en lekker aan bakken.
Yoghurt met bloem mengen en samen met de tomaat, bouillonblokjes en room bij de kip voegen. Goed door roeren en 15 min zacht laten koken, af en toe over de boden roeren.
Op smaak brengen met citroen en suiker.
Ui en knoflook zacht bakken in de olie dan de droge kruiden erbij even mee bakken. Kip toevoegen en lekker aan bakken.
Yoghurt met bloem mengen en samen met de tomaat, bouillonblokjes en room bij de kip voegen. Goed door roeren en 15 min zacht laten koken, af en toe over de boden roeren.
Op smaak brengen met citroen en suiker.
Mijn kookverhaal (ineke witte)
Dit is een dubbel recept voor mijn gezin van 4 volwassen eters is het oorspronkelijke recept te weinig. Ik houd wel altijd een beetje over. Dit is voor de liefhebber de volgende dag.