Recept
« Terug naar recepten
Pittige panga ovenschotel
PT60M
Pittige panga ovenschotel
Een heerlijk pittige panga ovenschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
radio 10
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige panga ovenschotel te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder het zaad uit de pepers en halveer ze in de lengte. Roer de sambal en de knoflook door de olie. Spoel de kappertjes af.
Vet een braadslee in met 1 theelepel olie en leg hier de tomaten, ui, pepers, laurier, kappertjes, pomedori en citroen in en verdeel er de helft van de sambalolie overheen. Laat dit geheel ongeveer 20 minuten in de oven garen. Haal de braadslee uit de oven. Leg de vis erbovenop en verdeel hierover de sardientjes en de rest van de olie. Zet je gerecht nog 15 minuten in de oven. Verdeel de vis en groenten over 2 borden en voeg peper en zout toe. Knijp tenslotte de citroen uit boven de vis.
Vet een braadslee in met 1 theelepel olie en leg hier de tomaten, ui, pepers, laurier, kappertjes, pomedori en citroen in en verdeel er de helft van de sambalolie overheen. Laat dit geheel ongeveer 20 minuten in de oven garen. Haal de braadslee uit de oven. Leg de vis erbovenop en verdeel hierover de sardientjes en de rest van de olie. Zet je gerecht nog 15 minuten in de oven. Verdeel de vis en groenten over 2 borden en voeg peper en zout toe. Knijp tenslotte de citroen uit boven de vis.
fabita zegt: