KookJij

Pittige slavinken

Een heerlijk pittige slavinken recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: lekker-recept.nl
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pittige slavinken te bereiden

Verkruimel de beschuiten. kneed de beschuiten, het gehakt, het ei, 1 el sojasaus, 1 el sojasaus, de gember, de nootmuskaat, het knoflookpoeder en het zout goed doorelkaar. Draai 8 gelijke slavink vormen van dit mengsel. Wikkel elke vorm in 2 of 3 plakjes spek.

Verhit de boter in de pan en bak de vinken rondom bruin aan.

Giet 100 ml water in de pan en breng aan de kook. Roer daarbij het aanbaksel goed los. Voeg de overgeleven sambal en ketjap toe.

Leg de denksel op de pan en laat de slavinken op laag vuur +/- 10 tot 15 min zachter gaar worden.
Haal de slavinken uit de pan. Roer de peterselie door de jus.

Serveer de slavinken met jus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fijnproever

fijnproever zegt:
Ja Gea, het proberen waard:D En zeker met de kruiden van Anna;)
Anna

Anna zegt:
Jaja;):p Ik weet niet of ik op de kruidenmarkt kom, maar zal mijn best doen;):D
gea

gea zegt:
Ja maar....die is zo goed als op lieve Anna....: ga je alweer bijna????
Anna

Anna zegt:
Beetje mojo picon er in, Gea? ;):):p
gea

gea zegt:
Dit lijkt me nu echt een lekkere variant op de slavink! Dank je wel!