Recept
« Terug naar recepten
Pittige slavinken
PT45M
Pittige slavinken
Een heerlijk pittige slavinken recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
lekker-recept.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige slavinken te bereiden
Verkruimel de beschuiten. kneed de beschuiten, het gehakt, het ei, 1 el sojasaus, 1 el sojasaus, de gember, de nootmuskaat, het knoflookpoeder en het zout goed doorelkaar. Draai 8 gelijke slavink vormen van dit mengsel. Wikkel elke vorm in 2 of 3 plakjes spek.
Verhit de boter in de pan en bak de vinken rondom bruin aan.
Giet 100 ml water in de pan en breng aan de kook. Roer daarbij het aanbaksel goed los. Voeg de overgeleven sambal en ketjap toe.
Leg de denksel op de pan en laat de slavinken op laag vuur +/- 10 tot 15 min zachter gaar worden.
Haal de slavinken uit de pan. Roer de peterselie door de jus.
Serveer de slavinken met jus.
Verhit de boter in de pan en bak de vinken rondom bruin aan.
Giet 100 ml water in de pan en breng aan de kook. Roer daarbij het aanbaksel goed los. Voeg de overgeleven sambal en ketjap toe.
Leg de denksel op de pan en laat de slavinken op laag vuur +/- 10 tot 15 min zachter gaar worden.
Haal de slavinken uit de pan. Roer de peterselie door de jus.
Serveer de slavinken met jus.
fijnproever zegt: