Recept
« Terug naar recepten
Pittige sperziebonen
PT20M
Pittige sperziebonen
Een heerlijk pittige sperziebonen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gea Bruining
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
een beetje van een kooksite en de grote rest van mezelf
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige sperziebonen te bereiden
Kook de boontjes op je eigen manier.
Begin met de chorizo zachtjes uit te bakken; heb je verder geen olie nodig.
Bak daarna de paprika en de ui zachtjes mee.
Indien er teveel vet uit de chorizo is gekomen:
de pan even schuin op het gastoestel zetten met de chorizo, ui en paprika op het hoogste gedeelte en het teveel aan vet wegnemen met keukenpapier.
De tomaatjes toevoegen en er doorroeren en mee verwarmen.
Ook de sambal er door roeren en even meeverwarmen.
Bepeperen.
En uiteraard de boontjes er nog door doen!
Begin met de chorizo zachtjes uit te bakken; heb je verder geen olie nodig.
Bak daarna de paprika en de ui zachtjes mee.
Indien er teveel vet uit de chorizo is gekomen:
de pan even schuin op het gastoestel zetten met de chorizo, ui en paprika op het hoogste gedeelte en het teveel aan vet wegnemen met keukenpapier.
De tomaatjes toevoegen en er doorroeren en mee verwarmen.
Ook de sambal er door roeren en even meeverwarmen.
Bepeperen.
En uiteraard de boontjes er nog door doen!
Mijn kookverhaal (Gea Bruining)
Ik vind dit erg lekker (snel) samen met rijst, komkommer en seroendeng. De komkommer schaaf ik met de kaasschaaf en maak hem aan met (citroen)azijn, Maggi en een klein beetje suiker.