Recept
« Terug naar recepten
Pizza fruits de mer
PT90M
Pizza fruits de mer
Een heerlijk pizza fruits de mer recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pizza fruits de mer te bereiden
Zeef de bloem met het zout in een kom en maak in het midden een kuiltje.Los het gist op in lauwwarme melk en giet deze in het kuiltje.Voeg de olijfolie toe en begin van uit het midden te kneden.Kneed net zolang totdat het deeg soepel is en niet meer aan de handen plakt of aan de kom.Laat het deeg een uur op een lauwwarme plaats rijzen.Kneed het deeg nog eens door en rol het uit tot een rechthoekige lap.Bekleed de ingevette bakplaat met het deeg.Maak de tomaten kleiner en verdeel deze met het sap over het deeg.Bestrooi deze met oregano,peper en zout.Snijd de (ontdooide) vis in stukjes en leg deze over de tomaten.Leg er de garnalen en mosselen erbij.Meng door de olie het uitgeknepen teentje knoflook, het zeer fijn gesnipperd uitje,citroensap en peterselie.Giet dit mengsel over de pizza.Schuif de pizza in een voorverwarmde oven van 220C en bak deze 25 min.