Recept
« Terug naar recepten
Pizza Margherita
PT10M
Pizza Margherita
Een heerlijk pizza margherita recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Maxime Lachi
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pizza Margherita te bereiden
Meng de ingrediënten voor het deeg in een mengkom. Kneed op een met bloem bestoven werkvlak tot een mooi elastisch geheel. Verdeel het deeg in 8 porties en rol er bolletjes van. Laat een nacht rusten in de koelkast.
Bestuif de deegballetjes met bloem en trek het deeg tussen de vingertippen open tot een zo groot mogelijke diameter. Leg het deeg in een ovenschaal. Prik met een vork in het deeg om te voorkomen dat de pizza tijdens het bakken gaan rijzen.
Verdeel de tomatensaus, de mozzarella en de pecorino over de pizzabodems en bak ze in 6 tot 7 minuten krokant in een hete oven op 220°C.
Werk de pizza af met blaadjes basilicum en besprenkel met olijfolie.
Bestuif de deegballetjes met bloem en trek het deeg tussen de vingertippen open tot een zo groot mogelijke diameter. Leg het deeg in een ovenschaal. Prik met een vork in het deeg om te voorkomen dat de pizza tijdens het bakken gaan rijzen.
Verdeel de tomatensaus, de mozzarella en de pecorino over de pizzabodems en bak ze in 6 tot 7 minuten krokant in een hete oven op 220°C.
Werk de pizza af met blaadjes basilicum en besprenkel met olijfolie.
Gast zegt: