Recept
« Terug naar recepten
Pizzarollen
PT60M
Pizzarollen
Een heerlijk pizzarollen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
bakken met plezier
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pizzarollen te bereiden
De gist in een beslagkom brokkelen en met water gladroeren. Olie zout en bloem toevoegen en alles tot een soepel deeg kneden. Afgedekt 30 minuten laten rijzen. Intussen de paprika's schoonmaken en klein snijden. Ook de ham in stukjes snijden. De knoflook persen en met de kaas, de paprika en de ham vermengen; met peper, zout en oregano op smaak brengen. Het deeg op een met bloem bestoven aanrecht nogmaals kneden. In 4 stukken verdelen en elk stuk tot een plak van 18 x 18 cm. uitrollen. De vulling over de deegplak verdelen. De plak oprollen en daarbij de randen naar binnen vouwen zodat de kaas er niet uit kan lopen. De rol met de naad naar onder op een met bakpapier bedekt bakblik leggen. Afdekken en nog 15 minuten laten rijzen. De oven voorverwarmen op 225 graden. De pizzarollen onder in de oven 12 minuten bakken.