Recept
« Terug naar recepten
Po pia taud
PT57M
Po pia taud
Een heerlijk po pia taud recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
57 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
R. Guerand
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Po pia taud te bereiden
Verhit de olie in een wok of koekenpan en bak de knoflook, het vlees, wortels, bleekselderij en chilipeper een paar minuten totdat het vlees gaar is en de groenten zacht worden.
Doe de lente-uitjes, gember, koriander, vissaus en mie erbij.
Verwarm alles door en door op een laag vuur.
Leg een loempiavel op een schoon werkblad.
Leg wat vulling in een hoek.
Rol het op en vouw de hoeken helemaal om zodat de vulling is ingesloten.
Doe een loempiavel tegelijk en bewaar de rest in een vochtige doek om indrogen te voorkomen.
Frituur de loempia's vlak voor het opdienen in 3 tot 4 minuten knapperig en goudbruin.
Serveer ze met een zoete chilisaus.
Doe de lente-uitjes, gember, koriander, vissaus en mie erbij.
Verwarm alles door en door op een laag vuur.
Leg een loempiavel op een schoon werkblad.
Leg wat vulling in een hoek.
Rol het op en vouw de hoeken helemaal om zodat de vulling is ingesloten.
Doe een loempiavel tegelijk en bewaar de rest in een vochtige doek om indrogen te voorkomen.
Frituur de loempia's vlak voor het opdienen in 3 tot 4 minuten knapperig en goudbruin.
Serveer ze met een zoete chilisaus.