Recept
« Terug naar recepten
Pollak in Normandische garnituur
PT40M
Pollak in Normandische garnituur
Een heerlijk pollak in normandische garnituur recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pollak in Normandische garnituur te bereiden
Pocheer de visfilets in de visfumet. Houd de vis warm en bewaar het pocheernat.
Kook de schoongemaakte mosselen open in een pannetje met de wijn en de kruiden.
Voor de saus: smoor de champignons kort in een pannetje met wat boter. Maak een roux van 35 g boter en de bloem (even koken), blus met het pocheernat van de vis en doe er ook de champignonnetjes met hun smoorvocht en de witte wijn bij. Kook tot de helft in. Bind op een laag vuur met de eierdooiers en de room. Klop de saus op met de rest van de koude boter. Voeg op het laatst de garnalen toe. Breng op smaak met peper en zout.
Overgiet de vis met de saus. Serveer met de aardappelpuree en garneer met de mosselen en een takje groen.
Kook de schoongemaakte mosselen open in een pannetje met de wijn en de kruiden.
Voor de saus: smoor de champignons kort in een pannetje met wat boter. Maak een roux van 35 g boter en de bloem (even koken), blus met het pocheernat van de vis en doe er ook de champignonnetjes met hun smoorvocht en de witte wijn bij. Kook tot de helft in. Bind op een laag vuur met de eierdooiers en de room. Klop de saus op met de rest van de koude boter. Voeg op het laatst de garnalen toe. Breng op smaak met peper en zout.
Overgiet de vis met de saus. Serveer met de aardappelpuree en garneer met de mosselen en een takje groen.