Recept
« Terug naar recepten
Pompoen - appel potje
PT30M
Pompoen - appel potje
Een heerlijk pompoen - appel potje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ron Docter
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pompoen - appel potje te bereiden
Schil de pompoen en haal de zaden er uit. Snijdt de pompoen in kleine stukjes.
Schil ook de appels en verwijder de klokhuizen en snijdt de appels ook in kleine stukjes.
Snijdt de kipfilet in blokjes en kruidt deze met de kerrie en wat zout.
Bak de kipfilet in wat olie aan en als de kipfilet wat doorbakken is, doe dan de geperste knoflook erbij.
Voeg hierna de tomatenblokjes toe en na na ongeveer een minuut de in blokjes gesneden pompoen en de appel.
Voeg het water en het bouillonblokje toe en laat het geheel ongeveer 15 minuten koken op een laag vuur.
Breng het mengsel op smaak met wat peper, zout en ketjap.
Serveer het gerecht met meergranen-rijst en wat stukje papaja.
Schil ook de appels en verwijder de klokhuizen en snijdt de appels ook in kleine stukjes.
Snijdt de kipfilet in blokjes en kruidt deze met de kerrie en wat zout.
Bak de kipfilet in wat olie aan en als de kipfilet wat doorbakken is, doe dan de geperste knoflook erbij.
Voeg hierna de tomatenblokjes toe en na na ongeveer een minuut de in blokjes gesneden pompoen en de appel.
Voeg het water en het bouillonblokje toe en laat het geheel ongeveer 15 minuten koken op een laag vuur.
Breng het mengsel op smaak met wat peper, zout en ketjap.
Serveer het gerecht met meergranen-rijst en wat stukje papaja.