Recept
« Terug naar recepten
Pompoen-garnalensoep met nootmuskaat
PT30M
Pompoen-garnalensoep met nootmuskaat
Een heerlijk pompoen-garnalensoep met nootmuskaat recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pompoen-garnalensoep met nootmuskaat te bereiden
Snijd als u de pompoenen als kommen wilt gebruiken eerst een plakje van de bovenkant af, schep er het vruchtvlees uit en verwijder de pitten. Snijd anders de schil af Snijd het vruchtvlees in blokjes en pel en snipper de sjalotjes. Zweet de groenten in wat olijfolie tot ze gaar maar niet gekleurd zijn. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Giet er de bouillon bij en breng tegen de kook aan. Laat 20 minuten sudderen en pureer dan in een blender. Schep er de garnaaltjes door. Geef er pompoenpittencrackers bij.